“Pussy Riot” atbalsta pikets notiks arī Rīgā • IR.lv

“Pussy Riot” atbalsta pikets notiks arī Rīgā

22
"Pussy Riot" atbalsta akcija notiek Vašingtonā ASV - pie Krievijas vēstniecības ēkas. Foto: AFP/LETA

Pikets notiks tiesas sprieduma nolasīšanas dienā – piektdien

Maskavā par huligānismu Kristus Pestītāja katedrālē tiesātās pankgrupas “Pussy Riot” triju meiteņu atbalsta pikets 17.augustā notiks arī Rīgā – pie Krievijas vēstniecības.

Kā informē mediji, piketu organizē students Armands Leimanis, kurš pavasarī organizēja piketu pie valdības ēkas, protestējot pret ACTA nolīgumu.

Pikets notiks piektdien, 17.augustā, no plkst. 14 līdz 17, un tā sākums pieskaņots laikam, kad Maskavas tiesa sāks lasīt spriedumu “Pussy Riot” lietā.

Protesta akcija pie Krievijas vēstniecības iecerēta, lai parādītu, ka tiesa Maskavā ir netaisna un politizēta.

Kā vēsta masu mediji, līdzīgas atbalsta akcijas notiks arī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Ņujorkā ASV un Maskavā.

 

Komentāri (22)

gliters 14.08.2012. 12.35

“Vai mums, rusofobiem, ir lietderīgi atbalstīt šāda veida “upurus”? Vai tad šādu nesimpātisku “upuru” atbalstīšana nemazina pret Krieviju vērsto argumentu spēku? Manuprāt, mazina.”

Šī tiesvedība visuzskatāmāk parāda, ka krievu tautas nacionālā “reliģija” ir varas vertikāle un, manuprāt, tas tieši pastiprina šo argumentu spēku.
Turklāt, var teikt, ka baznīcā viņas pārkāpa pieklājības normas, bet nevar runāt par exhibicionisma izpausmēm vai ko tml. Negribu jaukt kopā “izcenzētās epizodes” ar šo performanci baznīcā, kurai ir izteikti politisks raksturs.
Kas attiecas uz šo uzstāšanos vēl, arī Kristu farisejiem bija visas iespējas nosodīt par “skandalozu uzvedību” un necieņu pret reliģiju, kad viņš ieradās iztrenkāt tirgoņus. Nekas jauns nav pasaulē.

+2
0
Atbildēt

0

dzintarz 14.08.2012. 11.20

Noteikti atnākšu.
Brīvību “ļuisam korvalolam”!

Lieta kļūst nopietna!

Latvija arvien vairāk slīgst asiņaino kremļa punduru apkampienos!

+1
0
Atbildēt

1

    dzintarz > dzintarz 14.08.2012. 11.37

    Ой, узнаю матушку Россию!

    0
    0
    Atbildēt

    0

gliters 14.08.2012. 15.06

“Atšķirībā no mums, rusofobiem, “liberāļiem” principā arī nebūtu iebildumu pret krievu dominēšanu Latvijā – ja vien krievu kultūra kļūtu tādā veidā dekadenta, deģenerējusies un “liberāla”, par kādām ir kļuvušas Rietumu nāciju mūsdienu kultūras.”

Nav dzirdēts, ka Rietumos pēdējā laikā būtu noticis kas līdzīgs – un tas tāpēc, ka Rietumos visu konfesiju baznīcas ir atdalītas no valsts. Turklāt šādas “dekadences” izpausmes ir prerunā ar bizantisko valsts modeli, ko Krievija ir pārņēmusi pilnībā, tāpēc šāda veida “mākslas” izmantošanas iespēja expansijas nolūkos no Krievijas puses ir praktiski izslēgta.
P.S. Lai šāda veida “māksla”, kas ietver sevī iestāšanos pret varu, varētu kļūt par exporta preci un propogandas ieroci, Krievijai jākļūst par Rietumu tipa valsti, taču tas nekad nenotiks. Tāpēc mūsu virzienā expansija turpināsies ar pareizticības, valodas, korupcijas un Putina “galmam” lojālās masu kultūras palīdzību.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu