"Pussy Riot" dalībnieces Navaļnija atbalstam internetā izvieto jaunu klipu • IR.lv

“Pussy Riot” dalībnieces Navaļnija atbalstam internetā izvieto jaunu klipu

25

“”Pussy Riot” raganas tīra Manēžu” pirms šovakar paredzētā mītiņa Navaļniju atbalstam

Pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieces internetā publicējušas savu jauno videoklipu “”Pussy Riot” raganas tīra Manēžu”, kurā viņas tērpušās kā raganas un ar slotām tīra sniegu Manēžas laukumā Maskavā, atkārtojot vārdus “Tīri. Godīgi. Vārds. Darbs”, bet, pabeigušas darbu, ar slotām uzlido debesīs un dodas Kremļa virzienā, vēsta LETA/Newsru.com.

Klipā tiek norādīts uz iespējamo protesta akciju Maskavā pret opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija notiesāšanu, vēsta radiostacija “Brīvība”. Maskavas tiesa otrdien par 27 miljonu rubļu nozagšanu Francijas kosmētikas uzņēmumam “Yves Rocher” piespriedusi viņam trīsarpus gadu nosacītu cietumsodu, bet viņa brālim Oļegam Navaļnijam tajā pašā lietā piespriests trīsarpus gadu reāls cietumsods.

Pēc tiesas lēmuma pasludināšanas pārcelšanas uz otrdienu abu brāļu atbalstam sociālajos tīklos tika izveidota grupa, kuras dalībnieki vakarā gatavojas “tautas sapulcei” Manēžas laukumā, kas faktiski atrodas pie Kremļa sienām.

Savu piedalīšanos šajā protesta akcijā apstiprinājuši jau vairāk nekā 10 000 cilvēku. Tikmēr sociālajos tīklos lasāms, ka jau naktī uz otrdienu pie Manēžas laukuma novērota policijas speciālās tehnikas izvietošana.

“Mūs tik ilgi gribēja piespiest tīrīt sniegu par mūsu grēkiem, ka šodien mēs nolēmām jums iztīrīt Manēžu,” savā “Twitter” profilā raksta viena no grupas dalībniecēm Nadežda Tolokoņņikova, kura jau izcietusi cietumsodu par Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoto “panku lūgšanu” un bija spiesta tīrīt sniegu Mordvijas reģiona kolonijā.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu