Laikraksts: Štrausa-Kāna lieta ir uz sabrukuma robežas • IR.lv

Laikraksts: Štrausa-Kāna lieta ir uz sabrukuma robežas

29
Avots: EPA/LETA

ASV prokurori Gvinejā dzimušo istabeni vairākkārt pieķēruši melos

Krimināllieta pret izvarošanas mēģinājumā apsūdzēto bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu ir uz sabrukuma robežas, ceturtdienas vakarā paziņoja laikraksts “New York Times”, vēsta aģentūra LETA.

Atsaucoties uz divām vārdā neminētām tiesībsargāšanas institūciju amatpersonām, kas labi informētas par minēto lietu, laikraksts vēsta, ka prokurori ne visai tic Gvinejā dzimušajai viesnīcas istabenei, kas apsūdzējusi Francijas politiķi, norādot, ka kopš 14.maijā it kā notikušā uzbrukuma prokurori viņu jau vairākkārt pieķēruši melos.

Laikraksts vēsta, ka tiesībsargājošām iestādēm radušies jautājumi par liecinieces patvēruma meklētājas iesniegumā sniegto informāciju. Parādījušās arī pagaidām neapstiprinātas aizdomas par viņas sakariem ar noziedzības pasauli, tostarp par līdzdalību naudas atmazgāšanā un narkotiku tirdzniecībā.

Pēdējo divu gadu laikā viņas kontā dažādas personas ieskaitījušas lielas naudas summas, no kurām dažas sasniedz pat 100 000 ASV dolāru.

Prokuratūra arī ierakstījusi sarunas, kurās lieciniece ar vienu no šīm personām pārrunājusi atlīdzību, kas saistīta ar apsūdzībām par seksuālo uzmākšanos.

Sagaidāms, ka negaidīti izsludinātajā piektdienas tiesas sēdē prokurori atzīs, ka viņiem “šajā lietā ir problēmas”, raksta “New York Times”. Tiek sagaidīts, ka tiesnesis piektdienas sēdē pārskatīs Štrausam-Kānam piemēroto drošības līdzekli, un laikraksts norāda, ka apsūdzētais politiķis, ņemot vērā šaubas par prasītājas liecībām, varētu tikt atbrīvots no mājas aresta. Pats Štrauss-Kāns visas viņam izvirzītās apsūdzības noliedzis.

Komentāri (29)

mary75 01.07.2011. 11.01

Neatkarīgi no tā, kāda ir tā istabene, un ko viņa izdarōijusi, ar ko jūs, divi rasisti, esat labāki par to “kuci”, kā jūs viņu nosaucat?
Kaut kāds murgs, ka Irā jālasa tādu pitekantropu komentāri, būtu man teikšana, jūs abi sen būtu izbanoti uz mūžu.
Nav saprotams, kāpēc Ir tiek pieļauti rasistiski komentāri, pat Ēlertes laika Dienā tādus banoja ārā un dzēsa, gribētos kaut vienu vietu, kur varētu nelasīt slimu cilvēku murgus un rupjības.

+15
-5
Atbildēt

15

    raimonds_bossltd > mary75 01.07.2011. 11.12

    to dzeris49
    Ak tu, kuces bērns! Kā man nosaukt nelegālo imigranti, kas turklāt piedalījusies nelikumīgas apsūdzības cepšanā? Ak jā, tev jau nelegālie imigranti īpaši mīļi.

    būtu man teikšana!!! Aizmirsti, nav padumjie laiki, kad jums bija teikšana.

    +4
    -15
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 01.07.2011. 18.40

    to Mārtiņš
    Lai arī būtu grūti vienoties ar Vāciju par vēsturisko Baltu zemju atgriešanu Latvijai un Lietuvai no Maskavas līdz pat Odrai, tomēr tas nemazina vācu dižo veikumu, Latvijas atbrīvošanā no krievu fašistiskiem okupantiem un “Baigā gada” izbeigšanu. Zīmīgi, ka tas tika izdarīts, izmantojot senseno baltu svētuma simbolu, ko pārņēmušas neskaitāmas tautas visos kontinentos, ugunskrustu.
    http://www.youtube.com/watch?v=YIf-UtsxzDg&feature=related

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 02.07.2011. 10.02

    to dzeris49
    Vai tu, kropli, nemaz neapzinies, ka pastāv “sarkanās līnijas”? Ušakova, Kravcova, Dolgopolova, Urbanoviča, Lasmaņa, Agafonova, Silova, Rubika, Kabanova, Kurdjumova, Koņuhova, Zikova atbalstītājs ierunājās par higiēnu. Tevi cilvēku pirti nedrīkst laist. Varu tikai iedomāties, cik kilogramu parazītu izbirtu, ja tevi nedaudz pakratītu.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    marčiks > mary75 01.07.2011. 20.59

    …vārdu “žīds” joprojām lieto gan Franks Gordons, gan trimdas latvieši…

    Un Papua Jaungvinejā vietām vēl aiz vien piekopjot kanibālismu, turklāt pirms nieka pārsimt gadiem tā skaitījās cienījama nodarbe diezgan lielā pasaules daļā. Labu apetīti, Kirštein!

    Starp citu, kā šodien nosvinēji Latvijas okupācijas 70.gadadienu?

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 03.07.2011. 22.45

    to Ķencis&Pāvuls
    Tolerance neiedomājamākā. Slavināt neostaļinistus, kononova noziegumu mantiniekus, kas vispār nav leģitīmi uz mūsu planētas un nicinoši izturēties pret titulnāciju. Un nekādu seku.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 02.07.2011. 05.28

    Alejandro – neskaidro alu cilvēkiem higiēnas nepieciešamību, nav nozīmes.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 02.07.2011. 17.21

    to Mārtiņš
    Es nešaubos, izdzimteni, ka tu un tavi pēcnācēji samaksās par WWII un katru no desmitiem miljonu nevainīgu Staļina upuru ciešanām, ja jau esi uzņēmies atbildību.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > mary75 02.07.2011. 17.16

    to Alejandro …
    Tā bija septiņdesmitā gadadiena, kad Rīga tika atbrīvota no absolūtā ļaunuma, krievu fašistiskiem okupantiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    marčiks > mary75 01.07.2011. 12.07

    Šorīt paviesojos kādā britu portālā, tur kāds bija atļāvies iekomentēt pat neko rasistisku vai sevišķi rupju, bet vienkārši sācis izsmiet raksta autora angļu valodu, apmēram – tava angļu valoda ir mēsls, tu raksti kā 12-gadīgs bērns. Pēc brīža šis un pavadošie līdzīgie komentāri bija izdzēsti.

    Es domāju, ka tā vienkārši ir portāla veidotāju izvēle starp kvalitatīvu diskusiju un tribīni visiem. Ja pirmais, tad portāla redaktoriem nepārtraukti jārediģē, ja otrais – nu tad ir.lv. Kādreiz man bija ilūzija, ka Dienas vadībai ir svarīga normāla diskusija, pēc tam cerēju uz IR, tagad cerības esmu atmetis un pieņemu, ka nevienu tādi smalkumi neinteresē. Lai nu kā, reizēm vismaz var izsmieties, redzot īpaši rafinētas aprobežotības piemērus. Man pat ir reizēm bijusi ideja radīt alternatīvu profilu un sākt kā līdzīgam piedalīties “diskusijās”, teiksim, pie Kiršteina komentāra zemāk ierakstīt “Stross Kāns ir žīds un pederasts” vai tml, jo sākt argumentētu diskusiju ar šādiem radījumiem šķiet pilnīgi bezjēdzīgi.

    Žēl, ka tā.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    liene.dz > mary75 02.07.2011. 14.57

    >>> Ušakova, Kravcova, Dolgopolova, Urbanoviča, Lasmaņa, Agafonova, Silova, Rubika, Kabanova, Kurdjumova, Koņuhova, Zikova

    Laikam visus ienaidniekus cilvēks nosaucis… pag, nē, a kur tad Kononovs? Aizmirsi? Jā, vecums nudien nenāk viens, ko…

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    wrvinovskis > mary75 01.07.2011. 11.57

    Vai tik tas nav Twittera rašanās “ābols” – sekoju un lasu tos, kas man ir interesanti,pieņemami. Līdz ko kāds no maniem draugiem sāk aiziet jēlībās un vulgārismos, es pārtraucu viņam sekot.
    Nu, no trešās puses, tā mēs radām sev ilūziju pasauli, tā jau ir tā divkopienu iekārta, kur katrs savā pusē jūtas ērti, par pārējo pasauli nedomā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    wrvinovskis > mary75 01.07.2011. 11.23

    Es atbalstu Dzeri, ka ir apgrūtinoši visu laiku uzdurties vārdiem, kas ietekmē domu straumi kā iemests akmens, neļauj brīvi plūst, bet liek ap to griezties apkārt, uz vietas, aizkavē. Es pēdējā laikā šī iemesla dēļ pat Ziņas neskatos, jo galvenās pazib internetā, arī IRā, un man ar to pietiek, lai saprastu pa kādu ainavu peldam un kādas debesis ir virs mums.
    Iznāca, negribot, tāda epifānija :) Bet doma bij vienkārša, ja ir -10 vai -20, tad lapa aizver šo komentāru. Ja kāds vēlas saprast, par ko visi šūmējas, tad jāuzspiež un jāizlasa, rezultāts gan būs pretējais- visi spiedīs un lasīs, kas tad tur tāds sarakstīts. Tad sanāk, ka jāsēdina redaktors? Nu tas par traku, vēl maksāt par kāda dumībām! Varianti?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    armn > mary75 03.07.2011. 14.51

    Es arii briinos par IR “toleranci”.
    Tiem kas nesaprot kaadelj shaadi rasistiski vai nacistiski komentaari ir aprobezotiibas izpausme (cik nu katram taa saprashana ir dota) vienkaarshi jaazin, ka Eiropaa rasisma jeb nacisma sludinaashana ir noziegums.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    liene.dz > mary75 01.07.2011. 11.16

    Ārieši über alles.

    Šie tad laikam ir tie brīnišķīgie latvietības paraugi, kas mūsu valstij ir tik liela vērtība un kuriem ir tiesības šeit “dominēt” (saskaņā ar Pujāta augstvērtīgajām domām).

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 01.07.2011. 11.39

    Principā, te ir daži cilvēki, kas nāk ar tādiem komentāriem, ja tos izbanotu, viss būtu OK.
    Neviens jau nav par cenzūras ieviešanu, bet, vismaz, par korektu savu domu izklāstu, nepatik tev melnādainie, labi, tā ir tava darīšana, bet, pasaki to korekti.
    Ir vajadzētu nopublicēt kādus noteikumos, un pabrīdināt, kas nav pieļaujams.
    No otras puses, normāls cilvēks to visu saprot arī bez noteikumiem, daži, kas, kā izskatās, nav visai veseli, tāpat nesapratīs.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

Edmunds Zālīte 01.07.2011. 11.06

atlaidīs no mājas aresta un atcels apsūdzību? tas nekur neder, jāsēž ir vienam vai otram. vai nu par reālu izvarošanu, vai arī par reālu apmelošanu izvarošanā.

+8
-1
Atbildēt

1

    dzintarz > Edmunds Zālīte 02.07.2011. 15.23

    Par apmelošanu sievietes USĀ nesēdina. Lai jau dzīvo laimīgi tālāk Black Guinea piglet.
    Gan pēc gadiem “attīstīsies tiktāl”, ka nomušīs kādu un tad iesēdinās pa pilnu programmu.
    Ne pirmā tāda un ne pēdējā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dro 01.07.2011. 11.49

Neredzu jēgu apspriest šo lietu, bet varbūt tomēr kādam ir tiešais savienojums ar izmeklētājiem?:)

+6
-2
Atbildēt

1

    Toms Mincāns > dro 04.07.2011. 15.26

    The accuser initially told prosecutors and the grand jury she fled to a hallway after being attacked in Strauss-Kahn’s suite and waited for him to leave, and she also told a supervisor what happened shortly after, prosecutors said.

    “The complainant (accuser) has since admitted that this account was false and that after the incident in Suite 2806, she proceeded to clean a nearby room and then returned to Suite 2806 (Strauss-Kahn’s room) and began to clean that suite before she reported the incident to her supervisor,” the letter said.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu