Vairums franču Štrausu-Kānu uzskata par sazvērestības upuri • IR.lv

Vairums franču Štrausu-Kānu uzskata par sazvērestības upuri

18
Avots: EPA/LETA

Izvarošanas mēģinājumā vainoto SVF izpilddirektoru par nepatiesi apsūdzētu uzskata 57%

Vairums francūžu tic, ka Ņujorkā par izvarošanas mēģinājumu apsūdzētais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Štrauss-Kāns kļuvis par sazvērestības upuri, liecina trešdien publiskotā sabiedriskās domas aptauja, vēsta aģentūra LETA.

57% respondentu uz jautājumu, vai, viņuprāt, Štrauss-Kāns apsūdzēts nepatiesi, atbildēja apstiprinoši. Pretējās domās ir 32% aptaujāto, bet 11% šajā jautājumā nebija viedokļa.

Tikmēr sociālistu atbalstītāju vidū savu tautieti par sazvērestības upuri uzskata 70% respondentu, 23% šādam apgalvojumam nepiekrīt, bet septiņiem procentiem nebija viedokļa. Štrauss-Kāns iepriekš minēts kā sociālistu kandidāts nākamgad gaidāmajās Francijas prezidenta vēlēšanās.

Kā jau ziņots, Štrausam-Kānam svētdien izvirzītas apsūdzības par seksuāla rakstura uzbrukumu un mēģinājumu izvarot 32 gadus vecu Manhetenas viesnīcas “Sofitel” istabeni.

Ņujorkas tiesa pirmdien noraidīja lūgumu atbrīvot Štrausu-Kānu pret miljonu dolāru (495 000 latu) lielu drošības naudu. Apsūdzēto paturēs apcietinājumā vismaz līdz nākamajai tiesas sēdei piektdien 20.maijā. Pirmdienas vakarā viņš pārvests uz Ņujorkas lielāko cietumu kompleksu Raikersa salā.

Štrauss-Kāns tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā sestdien mirkli pirms izlidošanas uz Eiropu.

Komentāri (18)

anita_meistere 18.05.2011. 12.27

īstenībā, tādā vecumā nemaz tik daudz veču spetu ko tādu pastrādāt :D man ar liekas, ka viss šis te pasākums ir viens liels feiks. tas pats variants, kas ar wiki leaks asandžu.

+5
-2
Atbildēt

0

ilmars_slapins 18.05.2011. 12.17

PIGS uzsūtīja Chicks

+3
-1
Atbildēt

1

    Andrejs ščerbins > ilmars_slapins 18.05.2011. 13.52

    Ha, sasmējos! Lai gan īstenībā ir otrādi … Ja par SVF šefu ieliks, piemēram, indieti vai amerikāni, tad PIGS glābšana var tikt nopietni apdraudēta.

    0
    0
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 18.05.2011. 14.39

ASV un Kanādā pastāv viedoklis, ka visa jezga tika uzsākta, kad istabene pastāstīja draudzenei, ka no tik ievērojama cilvēka par minetu paņēmusi tikai tūkstoti zaļos.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu