Vilnītis vēršas pret izmeklētāju • IR.lv

Vilnītis vēršas pret izmeklētāju

23
Jānis Saliņš, F64
Sanita Jemberga

Vilnītis prasa izmeklētājam paskaidrot, kādēļ Ušakovs aicināts uz KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis ierosinājis disciplinārlietu pret izmeklētāju, kurš atteicies viņam paskaidrot, kādēļ uz iestādi paskaidrojumu sniegšanai aicināts Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Citi biroja darbinieki to uzskata par nepamatotu, liecina Ir.lv rīcībā esošās ziņas.

Izmeklētājs Rimants Kuzma iepriekš izmeklējis sarežģīto Rīgas domes attīstības departamenta korupcijas lietu, kurā apsūdzēti bijušie vadošie darbinieki Vilnis Štrams, Pēteris Strancis, Raimonds Janita un citi.

Ušakovs Ir.lv apstiprināja, ka nesen bijis uzaicināts sniegt paskaidrojumus pārbaudes lietā, kas ierosināta pēc Rīgas domes 2008.gadā veiktā audita Rīgas dzemdību namā, un viņam neesot pretenziju pret izmeklētāja izturēšanos. Pirms tam viņš citā sakarā viesojies pie Vilnīša kopā ar deputātu Daini Turlo (LPP/LC) un citiem domes deputātiem, kas atbild par kārtības un drošības jautājumiem.

Ir.lv rīcībā esošā informācija, ko apstiprina vairāki avoti, liecina, ka saistībā ar šo sarunu, iespējams, pat tās laikā, Vilnītis piezvanījis izmeklētājam un prasījis, kādēļ Ušakovs uzaicināts sniegt paskaidrojumus (Rīgas mērs ir pašvaldībai piederošā uzņēmuma kapitāldaļu turētājs). Izmeklētājs atteicies sniegt atbildi, un tad ierosināta disciplinārlieta par paskaidrojumu nesniegšanu. Gadījums būtu palicis nezināms, ja kā nepamatots un bažas raisošs nebūtu pieminēts atklātībā nākušajā biroja operatīvo darbinieku vēstulē Vilnītim, kurā viņi faktiski izsaka priekšniekam neuzticību.

Vilnītis disciplinārlietas ierosināšanu nav publiski komentējis. KNAB sabiedrisko attiecību nodaļā Ir.lv informēja, ka disciplinārlietas izmeklēšana nav pabeigta.

Kopš stāšanās amatā Vilnītis ir ierosinājis septiņas disciplinārlietas. Ja neieskaita Kuzmas lietu, kura vēl tiek izmeklēta, trīs bijušas bez pamata, jo pārbaudes beigušās bez sodiem – pret Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Diānu Kurpnieci, kura medijos bija pieļāvusi, ka birojs agrāk strādāja aktīvāk, pret Iekšējās drošības nodaļas speciālistu, kas tika vainots biroja mantas nozaudēšanā, un citu šīs pašas nodaļas darbinieci, kura esot atteikusies pakļauties priekšnieka rīkojumam. Viņu Vilnītis vēlējās sodīt ar pazemināšanu amatā uz trim gadiem, bet "noteiktais disciplinārsods tika atcelts pilnībā ar tā izdošanas brīdi un disciplinārlieta pret biroja Iekšējās drošības nodaļas galveno speciālisti izbeigta," teikts biroja sagatavotajā atbildē Ir.lv.

Ceturtā lieta bijusi ierosināta pret vienu no operatīvajiem darbiniekiem, kurš runājis ar medijiem. Tā beigusies ar aizrādījumu. Piektajā Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas galvenajam speciālistam piemērots vieglākais disciplinārsods – piezīme – par to, ka trīs iesniegumi izskatīti pārāk ilgi un tādēļ pārkāpti administratīvā procesa termiņi. Sestā disciplinārlieta ierosināta pret Finanšu nodaļas vadītāju par priekšnieka rīkojumu pilnīgu vai daļēju neievērošanu un grāmatvedības veikšanas nosacījumu neievērošanu. Disciplinārlieta izbeigta, jo ar cilvēku panākta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu.

Komentāri (23)

runivs 06.06.2010. 18.51

Neatceros autoru, bet kads ir teicis; ” Iegerb ezeli lauvas adaa, tacu vienalaga vins blees ka eezelis”. To var teikt par Vilniti, kas diemzel ielikts KNAB vaditaja amata, bet neapjedz savus pienakumus un atbildibu.

+27
0
Atbildēt

1

    mary75 > runivs 06.06.2010. 20.51

    Ja viņš būtu tikai neprofesionāls vadītājs, tā vēl būtu pusbēda, bet, tagad jau skaidrs, ka atbildību savu sponsoru un kreditoru priekšā viņš jēdz pat ļoti labi, un visa viņa darbība ir tikai ĀŠ plāna īstenošana, lai sagrautu KNAB galīgi.
    šoreiz gan, laikam, izrādījis pārāk lielu centību, tik atklāti “sargādams” AŠ partneru – SC Ušakovu, bet, kā tur bija tai parunā – muļķis arī dievu lūdzot var sev pieri pārsist.

    +20
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 06.06.2010. 20.22

KNAB priekšnieks neņem vērā, ignorē premjera rīkojumus, bet pietiek kādam izmeklētājam paaicināt uz KNAB Ušakovu, lai pret šo izmeklētāju Vilnītis ierosinātu disciplinārlietu :))
Domāju, morāle šim stāstam skaidra :)

+21
0
Atbildēt

1

    ivetao2007 > buchamona 06.06.2010. 21.45

    Par kādu morāli var vispār runāt visi šie pie varas bijuši Latvijas izlaupītāji un treknie barokļi. Meļi un zombētāji, kremļa pakalpiņi. KNABā iebīdija savu sulaini. Tagad viņš ilgi nevarēs nomazgāties un diezin vai kāds samaksās viņa parādus. Pats švakas galvas dēļ nespēs nopelnīt. Nodevējus nemīl neviens.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

dro 06.06.2010. 18.50

Vilnīti, pārbaudi, vai pēcpuse droši piesegta:)

+15
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu