Guntara Ruņģa serenādes • IR.lv

Guntara Ruņģa serenādes

33

Izdevniecībā "Upe tuviem un tāliem" izdots tenora Guntara Ruņģa soloieraksts CD formātā "Nakts serenādes", kurā apkopotas trīspadsmit serenādes ģitāras pavadījumā.

Guntars Ruņģis, kurš pats arī producējis savu pirmo solo albumu, to raksturo tā: „Manās rokās šis brīnums nonāca pusaudža gados. Tā vietā, lai sev nopirktu jaunas kurpes, māsa man vārdadienā uzdāvināja ģitāru. Kopā ar šo instrumentu viņa man dāvāja dzīves virzienu, varbūt pat likteni – kļuvu par mūziķi. 

Vēlāk ar ģitāru rokās nospēlēju tūkstošiem deju vakaru, koncertu un cita veida pasākumu. Ģitāra mani pavadījusi visu līdzšinējo radošo ceļu. Arī operā, dziedot grāfa  Almavivas kanconetu no Džoakīno Rosīni operas Seviljas bārddzinis, pats sevi pavadīju uz šī instrumenta. Ceru, ka arī latviešu ģeniālais komponists Emīls Dārziņš priecātos dzirdēt savu Spāniešu romanci ģitāras pavadījumā – pirmo reizi šīs dziesmas pastāvēšanas vēsturē.”

Mūzikas albumā skan romances, ārijas un itāļu serenādes Latvijas ģitāras meistaru pavadījumā. Te dzirdama Valentino no flamenko grupas Romiros, Kaspara Zemīša, Arnolda Kārkla (mandolīna), Jāņa Ruņģa spēle, kā arī vīru kora Frachori  balsis. 

Guntars Ruņģis savu jauno ierakstu parakstīs sestdien 18. decembrī tautas mūzikas veikalā "Upe" R. Vāgnera ielā 5 laikā no 13.00-14.00.

Savukārt visi interesenti laipni aicināti uz albuma Nakts serenādes prezentācijas koncertu, kas notiks svētdien 26. decembrī plkst 17.00  Mazajā ģildē  Rīgā Amatu ielā 3/5.Ieeja- bez maksas!

 

Komentāri (33)

andrejs 15.05.2015. 11.06

Man patika tā ideja ar ieteikumu rakstīt iesniegumu.

Starp citu, šādas iestādes direktorei jebkurš migrants ir laba lieta, jo nodrošina darbu. Ne jau velti arī mūsu curiki priecājās par Latvijai sniegto iespēju uzņemt bēgļus. Būs darbiņš, varēs prasīt naudu no Sorosa, ES, arī no valsts budžeta. Nākamais būšot Veiksmes stāsta turpinājuma gads, bet dažām neatliekamām vajadzībām gan jau naudiņa atradīsies.

+2
0
Atbildēt

0

Ciniķis 18.05.2015. 14.34

Šo rakstu būtu jāpublicē ziņu portālu un avīžu, kas pēdējā laikā cītīgi publicē aicinājumus sākt diskusijas par Āfrikas migrantu uzņemšanu, pirmajās lappusēs, lai diskusiju dalībniekiem būtu ne tikai ES vadoņu uzbāztā vienpusējā informācija, bet arī apjēga par to, pie kā noved patreizējā ES migrācijas politika.

0
0
Atbildēt

0

Nikomeds 15.05.2015. 08.37

Atvainojos, beigās teikumiem jābūt šādā salikumā:

90% pret, 10% par.

Attieksme pret okupāciju 1940.gadā arī bija līdzīga.

Bet šie 10% vēlas pieķēzīt pasauli no apakšas līdz augšai. Un ne tikai ar fekālijām vien.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu