Bail velti nodzīvot dzīves • IR.lv

Bail velti nodzīvot dzīves

Helvijs Fiņķis. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Hiphopa mākslinieks un producents Fiņķis, īstajā vārdā Helvijs Fiņķis (30), saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons kā labākās dziesmas un labākā video autors. Šķiet, viņš kļuvis par pašlaik populārāko reperi Latvijā

Helvijs ienāk redakcijā, aši noģērbjas, pats piesakās uz tasi kafijas un pats arī to pagatavo! Mums abiem sarūpē pa ūdens glāzei. Viss notiek tik strauji, ka šķiet — mūziķa enerģija paātrina arī pasauli ap mums. Mazliet nervozi sāku spaidīt diktofona pogas un pat ātrāk runāt.

Helvijs ir atnācis no Zelta mikrofona mēģinājuma — šogad viņš bija nominēts piecās kategorijās un mūsu sarunas vakarā divās tika atzīts par labāko. Protams, viņš to vēl nezina. Mēģinājums viņu mazliet uzvilcis, jo gaismas nav bijušas tādas, kā vēlējies, un organizatori atteikušies kaut ko mainīt. Viņi to darot jau daudzus gadus un paši labi visu zinot. «Taču pārmaiņas ir vajadzīgas visu laiku! Ir jāmainās, jācenšas darīt arvien labāk, interesantāk, citādi!» kaismīgi iesaucas reperis. Tas, ka ekrānu, kurš pagājušajā gadā atradies horizontāli, šogad noliek vertikāli, par pārmaiņām neliecinot.

Sarunas laikā saprotu, ka gaismas tomēr nav pie vainas — Helvijam patiešām ir vairāk enerģijas nekā daudziem citiem. 

Kā vēlāk teiks viņa draugs un kolēģis, režisors Matīss Spaile: «Helvijam ir milzīgas darbaspējas. Viņš daudz sporto un enerģiju, ko iegūst sportā, ieliek radošajā sfērā.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu