Latvija nepiedāvās izpirkumu par Sudānā nolaupītajiem • IR.lv

Latvija nepiedāvās izpirkumu par Sudānā nolaupītajiem

30
Attēlā - firmas "GM Helicopters". Avots: www.gmhelicopters.com

Nolaupītāji par sevi joprojām neesot devuši nekādu ziņu

Sudānā nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanas vadība tiks uzticēta ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam, un Latvija nepiedāvās izpirkuma maksu, par valdības vienošanos slēgtajā sēdē ziņo LETA. Tomēr uz Sudānu tiks sūtīts viens Ārlietu ministrijas un viens Drošības policijas pārstāvis, kuriem klātienē būs jāapzina situācija.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis skaidroja, ka ANO Pasaules Pārtikas programmas dienestam ir liela pieredze šādu krīžu risināšanā un Latvija pilnībā paļausies uz tās ieteikumiem, viens no kuriem ir arī nepiedāvāt izpirkuma maksu. Izpirkuma maksas nepiedāvāšanu rosinājusi arī Sudānas valdība.

Pēc Teikmaņa teiktā, nolaupītāji par sevi joprojām nav devuši nekādu ziņu.

Jau ziņots, ka Sudānas nemierīgajā Dārfūras reģionā 4.novembrī tika nolaupīti trīs Latvijas aviokompānijas "GM Helicopters" darbinieki, kas strādāja ANO programmas ietvaros.

Komentāri (30)

snjuu 10.11.2010. 00.42

Šāda veida paziņojumi nozīmē neko – oficiāli tāpat nekad neviena valsts nav maksājusi. Cita lieta, ka LR (institucionāli) tiešām savus pilsoņus īpaši neciena un nevelk mājās ne slimus, ne beigtus, un tas jau ir nožēlojami. A. god. whoever – mani neinteresē ierēdņu algas, mani interesē sniegtie pakalpojumi: izglītība, medicīna un aizsardzība iekšzemē un ārzemēs…

0
0
Atbildēt

0

ilze_sveiduka 09.11.2010. 17.21

Skumji kad dzīvojam valstī kas nav spējīga aizsargāt un atbilstoši rīkoties šādās situācijās. Šī diplomātiskā gļēvulība apnikusi. Varbūt vajadzētu tos ”brašos” zēnus kas Bauskā izstumdīja tilta bloķētājus kopā ar Mūrnieci un Voinu aizsūtīt uz Āfriku lai atpelna savu nožēlojamo eksistenci.
Jautājums kas notiktu ar šiem melnajiem ja būtu nolaupīti piemēram Izraēlas vai ASV piloti????
Par kādu patriotismu vai cieņu var iet runa-kad pie valsts stūres ir nožēlojami gļēvuļi.

+3
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu