Ķīlis iesaka SC intereses ņemt vērā jau tagad • IR.lv

Ķīlis iesaka SC intereses ņemt vērā jau tagad

83
Kaspars Krafts, F64

SC iesaistei valdošajā koalīcijā gan esot vairāki šķēršļi

Lielais vēlētāju skaits agrāk vai vēlāk garantēs vietu valdībā „Saskaņas centram”, biznesa portālam „Nozare.lv” atzina Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētājs Roberts Ķīlis. Tomēr eksperts norāda uz vairākiem šķēršļiem, kas, viņaprāt, kavē SC iekļaušanos valdības koalīcijas sastāvā jau tagad.

Viņaprāt, tūlītēju SC iesaistīšanu koalīcijā kavē tas, ka līdz šim partija nav piedāvājusi un izvirzījusi pretendentus ministru amatiem. Viņš pieļauj, ka SC vēl nemaz nav izveidojis augstas raudzes speciālistu kopu, kas varētu pārliecinoši ieņemt svarīgu ministru lomas.

"Agrāk vai vēlāk SC būs jāiekļaujas valdībā, bet tam būtu jānotiek, kad būs skaidrāki šīs partijas ideoloģiskie un ekonomiskie uzstādījumi, atrasti vadošie cilvēki un arī sajusta sadarbība ar "Vienotību". Sadarbības pieredze ir ļoti svarīgs faktors, ko nevar neņemt vērā," uzskata Ķīlis, atgādinot, ka, piemēram, "Vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) gadījumā sadarbības labais raksturs noteicis to, kāpēc sadarbība tiks turpināta, lai arī abu vidū ir daudz atšķirību.

"Iedzīvotāji, dodot uzticības kredītu, negaida, ka būs kašķēšanās un strīdēšanās, bet drīzāk gaida, lai viss iet raiti un, ja ir tie smagie lēmumi, lai tie tiek pieņemti, un var virzīties uz priekšu. Tāpēc tērēt vēlētāju doto uzticības kredītu, lai noskaidrotu attiecības, nebūtu pareizi," portālam „Nozare.lv” sacīja Ķīlis.

Tomēr eksperts uzskata, ka SC atbalsts lemšanas procesos ir „neizbēgama nepieciešamība”. To varētu panākt, piedāvājot SC amatus Saeimas komisijās un prezidijā.

Komentāri (83)

anita_meistere 05.10.2010. 11.13

SC neatzīst Latvijas okupāciju. 9. maijā svin okupaciju.
SC jaunieši daugavpilī publicē rakstus, kur tiek atbalstīta Latviešu deportācija.
SC biedri publiski šņauca degunu Latvijas valsts karogā.
SC viena no prioritātētm, ir krievu valodas statusa maiņa, lai apturētu integrāciju.
SC lielākā daļa biedru nerunā latviski.
SC neatbalsta Latviju kā uz rietumnieciskām vērtībām vērstu valsti.
SC ārpolitikas nostādnes ir klaji pretrunā ar esošo ārpolitikas kursu, un ir vērstas uz vienas valsts (krievijas) ietekmes palelināšanu.

+46
-7
Atbildēt

1

    eva_o > anita_meistere 05.10.2010. 18.27

    freifunklv 11:13=> SC “ļaunumu” uzskaitījums ir populistisks, tendenciozs, nepatiess un ļoti tuvredzīgs. Kā Jūs domājat veidot attiecības ar “ļauno” Saskaņu? Vai Jums vispār ir vēlme pēc sadarbības ar SC vēlētājiem?
    Vai Latvijai nāks par labu šāda ienaidnieka tēla veidošana? Latvijas un citu valstu vēsture māca, ka ienaidnieku izveidot ir viegli, bet pēc tam nāk grūti laiki… Vai naids ir mums vajadzīgs? Vai varam atļauties būt iekšēji naidīgi? Vai ceļot naidu Jūs domājat par Latviju?

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

guna 05.10.2010. 11.15

Ķīli, tu esi slikts politiķis. Es arī pieņemu, ka SC būs kādreiz valdībā. Tikai vienīgi tad, kad publiski mainīs savu SC un “vienotās Krievija” ideoligiju, par krievu valodas dominanci, pilsonības nulles variantu Latvijā un Latvijas okupācijas atzīšanu. Ja tas nenotiks, tad izlīguma nebūs. Nelīdzēs pat šajās dienās masveida nopirktie sporta trenintērpi centrāltirgū, ko es novēroju ar Biškekas turpinājumu, kā piedraudēja Urbanovičš.

+32
-4
Atbildēt

3

    Tane-Dane > guna 05.10.2010. 11.57

    Ķīlis ir reālpolitiķis

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > guna 05.10.2010. 12.15

    Ķīlis ir tāds pats sociālantropologs, kā Kārnīte ekonomiste ..
    ———————————————————
    Precīzī. Burvīgs pāris.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > guna 05.10.2010. 12.06

    Man par Ķīli arī ir izveidojies ļoti slikts iespaids – jau kopš laika, kad šī persona vadīja Latvijas attīstības plāna gatavošanu.
    Šā cilvēka idejas nav akadēmiski pamatotas, tā kā tam būtu jābūt no zinātnieka. Šās idejas daudz neatšķiras no uz pieņēmumime balstītas politikas – tā nav sociālantrapoloģija.
    Būtu labāk devis kādas zinātniski pamatotas idejas par to, kā pilnvērtīgi Latvijā integrēties tiem cilvēkiem, kas šiet ievesti rusifikācijas politikas īstenošanas dēļ. Diemžēl – nesagaidīsim.
    Mans iespaids, ka Ķīlis ir tāds pats sociālantropologs, kā Kārnīte ekonomiste – dara tik daudz, lai liktu par sevi manīt…

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

Elīna Barkovska 05.10.2010. 11.14

Krieviem ir pārāk lielas ambīcijas. Ja kāds ir iedomājies ka pavicinās kaulu un viņi luncinādami astes skries, tad SORRY, tā nu gan nenotiks. Formula ir vienkārša- Vienotība njem SC koolicijā, kā pilnvērtīgu dalībnieku, norokot VL/TB/LNNK, vienlaicīgi pazaudējot savu vēlētāju. B variants, SC sēž nolemti opozīcijā, kas manuprāt ir vispareizāk. Ja kāds uzskata, ka mums ir vajadzīga savienība ar imigrantu pēctečiem, tad palasiet DELFI RUS:) Silti iesaku:)

+27
-1
Atbildēt

4

    guna_sniedzina > Elīna Barkovska 05.10.2010. 11.49

    Par tiem komentāriem ir taču visai dažādi, arī šādi :

    hundzintao 11:05, 2010/10/05
    Кремль раздражен “малым”
    успехом «ЦС».
    ———
    а не пойти ли кремлю в попу,
    здесь без них справимся – они
    только латышей стремают .
    пускай свою страну в порядок
    приведут .

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > Elīna Barkovska 05.10.2010. 12.03

    Nu tur arī latvieši komentē jautrībai, jeb opozīcijai:)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > Elīna Barkovska 05.10.2010. 11.46

    Es jau rakstīju, ka notiekošais smako pēc kopīgiem sponsoriem. Vai jau kāds no JL netika piķerts kafijas pauzē ar vienu no K&K. Neesmu intrigu atbalstītājs, bet nav dūmu bez uguns.
    Un jaa iepriekšējā Saeimā pats JL ar lielu skaitu sēdēja opozīcijā, un kas tad Notika??? NEKAS

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > Elīna Barkovska 05.10.2010. 11.39

    Pie varianta “A” tiek arī pie lielās siles Rīgas domē, kas laikam arī ir Āboltiņas “baltais sapnis”!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu