Sēņu izstādi apmeklē vairāki tūkstoši • IR.lv

Sēņu izstādi apmeklē vairāki tūkstoši

25
Sēņu izstāde Latvijas Dabas muzejā, Autore: Evija Trifanova, LETA

Lielās intereses dēļ pagarināts Dabas muzejā izveidotās izstādes darba laiks

Ikgadējo sēņu izstādi Latvijas Dabas muzejā šogad apmeklējuši vairāki tūkstoši interesentu, vēsta LETA. Iedzīvotāju interese par sēņu pasauli ir ļoti liela, atzīst Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vagoliņa.

Latvija Dabas muzejs pagarinājis izstādes darba laiku: piektdien, 17.septembrī izstāde būs apskatāma līdz plkst.19, sestdien apmeklētāji būs gaidīti līdz plkst.18, bet svētdien, 19.septembrī izstāde būs atvērta līdz plkst.16. Jau vēstīts, ka Dabas muzeja speciālisti šoruden katru dienu neskaitāmas reizes konsultē sēņotājus par viņu salasītajām sēnēm.
Sēņu izstādē, kā ierasts, liela uzmanība tiek pievērsta indīgajām un neēdamajām sēnēm. Pateicoties šoruden sēnēm labvēlīgajiem laika apstākļiem, mežos bagātīgi saaugušas ne tikai ēdamās, bet arī neēdamās sēnes.

Dabas muzeja speciālisti atgādina, ka lasīt drīkst tikai pazīstamas sēnes, jo nav tādu pazīmju, pēc kurām varētu noteikt, vai sēne ir ēdama vai nav. Salasītās sēnes nedrīkst ilgi glabāt nepiemērotos traukos, jo tās ātri bojājas un tādā veidā saindēties var pat ar ēdamām sēnēm.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu