Gints Timoško, D9R «krusttēvs» • IR.lv

Gints Timoško, D9R «krusttēvs»

4
Trimen Tractors vadītājs Gints Timoško pirmoreiz šo amerikāņu buldozeru ieraudzīja izstādē Vācijā un iedomājās, ka gribētu reiz redzēt arī savas firmas placī. Foto — Jānis Saliņš, F64
Ieva Alberte

Lāpstai ir 10 kvadrātmetru. Tā spēj stumt 22 kubikmetrus zemes. Bez lāpstas buldozers sver 49,567 tonnas, ar lāpstu – 58 tonnas

Šādi parametri ir gana unikāli. Kā apliecina Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā, smagāks buldozers Latvijā patlaban reģistrēts nav. Savukārt traktors gan – Getliņos atkritumus blietējot 50 tonnu monstrs.

Pēc aptuveni divām nedēļām Caterpillar D9R no Mārupes plača tiks vizināts uz Baltkrieviju pie tā jaunajiem īpašniekiem, taču pagaidām «kāpurs» pieder kompānijai Trimen Tractors. Tāpēc tās vadītāju Gintu Timoško var dēvēt par buldozera aizbildni vai krusttēvu. Ir tikai viens iemesls, kāpēc Gints piekritis intervijai, – lai vīri, kuriem tehnika sirdij tuva, zina, ka traktoru iespējams apskatīt. Tehnikas tirgotājam publicitāte nav vajadzīga, jo klienti lielākoties ir ārpus Latvijas. «Mūsu zemē buldozeram nav, ko darīt,» stāsta Gints. Baltkrievi ar to iecerējuši sagatavot vietu kādas lielas būves celtniecībai. Lielākā vērtība ir buldozera lāpsta, kā arī irdinātājs aizmugurē, līdz ar to iespējams irdināt, stumt, lauzt. Galvenokārt tehnika paredzēta darbam karjeros.

Vai Gaiziņu varētu nostumt?  «Ar laiku, bet varēt varētu!» atjoko Ginta kolēģi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu