Intelekts pievelk intelektu • IR.lv

Intelekts pievelk intelektu

6
Jānis Saliņš, F64
Pauls Raudseps

Rīgā dzimušais filozofs Jesaja Berlins ir viens no XX gadsimta spožākajiem prātiem, un viņa piemiņa ir sākusi piesaistīt Latvijas galvaspilsētai liela mēroga domātājus un mūsdienu dzīves izzinātājus

7.jūnijā notika Berlinam par godu rīkotas diskusijas un debates. Dienas kulminācija bija otrais gadskārtējais priekšlasījums par godu Berlinam, kuru nolasīja pazīstamā žurnāliste un vēsturniece Anne Aplbauma. Viņa izceļas ar spēju savienot plašu skatu uz pasaulē notiekošo ar dziļu izpratni par Centrāleiropu, tās vēsturi un pašreizējo politiku. Aplbauma ir ar prestižo Pulicera prēmiju apbalvota žurnāliste un arī latviski tulkotās grāmatas Gulags autore. 

Mazās ģildes zāle bija pilna. Priekšlasījums par «jauno autoritārismu» un atbildes uz klausītāju jautājumiem bija atsvaidzinoši tiešas, neskatoties uz runātājas aizsmakušo balsi. Tāpēc tiem žurnāla lasītājiem, kuri nepaguva apmeklēt Aplbaumas lekciju, sniedzam iespēju izlasīt interviju ar viņu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu