
Korejiešu banchan — dažādas piedevas, kas papildina vienu galveno ēdienu.
Atšķirībā no citām valstīm, kur maltīte parasti ir viens ēdiens, korejiešu galda kultūras pamats ir banchan — dažādas piedevas, kas papildina vienu galveno ēdienu. «Tas rada daudz pārpalikumu,» interneta izdevumam Huffington Post stāsta Kims Mihva, kas vada zero waste kustības tīklu Dienvidkorejā. Pagājušā gadsimta 90. gados, kad viņa valstī palielinājās dzīves līmenis un vienlaikus daudz vairāk cilvēku izvēlējās dzīvot vienatnē, ievērojami palielinājās arī pārtikas atkritumu daudzums. Tādās lielās pilsētās kā Seula izgāztuves bija pārpildītas un trūka vietas jaunu atkritumu glabātavu ierīkošanai.
«Mēs sākām lobēt valdību, mudinot uz radikālu risinājumu,» atceras Kims. Viņš bija viens no aktīvistiem, kas atbalstīja jauno principu «maksā par izmesto».