
Foto — Jānis Saliņš, F64
Ikgadējajā «BT1» un Pavāru kluba rīkotajā konkursā «Latvijas gada pavārs» Jānis šogad ieguvis pirmo vietu
Līdz ar izcīnīto uzvaru viņš ieguvis tiesības savā darbavietā, restorāna «Kaļķu vārti» virtuvē, glabāt ceļojošo trofeju - Zelta karoti. Balvā iegūtā ceļojuma dāvanu karte tiks izmantota jau pavisam drīz - enerģiskais pavārs nolēmis lidot uz Gruziju.
Vecums: 23. Vecāki: Leonīds, Vēsma - lauksaimnieki, biškopji.
Ēst gatavošana ir kaislība? «Man šķiet, tas ir pieradums, strādāju šajā virtuvē jau sešus gadus.»
Kāpēc izlēmi kļūt par pavāru? «Pēc pamatskolas paziņa no Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolas teica: «Nāc pie manis!» Aizgāju.»
Ēst gatavošanā ir modes tendences? «Visi dzenas uz Franciju, tagad arī Dāniju, jo viens dāņu restorāns jau otro gadu atzīts par labāko pasaulē. Pašķirstām labāko restorānu grāmatas, smeļamies idejas.»