
«Man garšo dzirkstošie vīni un šampanietis. Kad sākām taisīt savējo, zinājām, ka tas būs premium klases vīns un tam būs īpašs nosaukums,» stāsta Lobethal Road vīnotavas saimniece Inga Līdums. «Partneris Deivids teica: Inga, tas būs tavs vīns, sauc, kā gribi. Lai pieminētu savu latvisko izcelsmi, izvēlējos vārdu «māja».»
Sarunas laikā Skype Ingai ik pa brīdim zvana telefons. Cilvēki meklē saulesbrilles un citas pazaudētas lietas, viņa smejas. Garajā nedēļas nogalē, kas sekoja 26. janvāra Austrālijas dienas svinībām, Ingas Līdums un viņas dzīvesbiedra Deivida Nila (David Neyle) vīnotavu valsts lielākajā vīna darīšanas reģionā Adelaidas pievārtē apmeklēja ap 500 viesu. Inga viņiem piedāvāja arī vietējo Adelaide Hills ražotāju uzkodas. «Sieru, prosciutto. Ne ķenguru!» Pašai Ingai (pasē - Ingrīdai) bērnībā labi garšojusi latviskā aknu pastētes maize ar marinētu gurķi, kādu cienīja viņas tēvs Andris, vecvecāki Milda un Kārlis. Lai gan mamma Dženeta ir austrāliete, Inga mācījusies latviešu skolā un ieguvusi Latvijas pilsonību. Pagājušovasar pirmoreiz apciemoja tēva dzimto Liepāju.