
Mārtiņš Mičulis. Foto — Ieva Salmane.
OG Tofu saimnieks Mārtiņš Mičulis uzskata, ka gaļa drīzā nākotnē būs luksusa prece, un apņēmies nosargāt mājputnus, cītīgi ražojot tofu
Uzmini, kas tas ir: var izmantot gan saldajos, gan siltajos, gan aukstajos ēdienos, sacepumos, zupās un mērcēs. Samaļot kopā ar garšvielām, var uztaisīt smēriņu. Pievienojot saldinātājus un dateles, sanāks krēms kūkām vai smalkmaizītēm. Var nogriezt šķēlīti, uzlikt pa virsu tomātu un ēst uz maizītes. Saspiest gabalos un uztaisīt «olu» kulteni, pievienojot kariju vai kurkumu, lai būtu dzeltens. Marinēt un cept uz pannas, cepeškrāsnī vai Jāņos likt uz grila šašlika vietā.
Ir tāda karikatūra, kurā attēlotais tofu klucis saka: «Vari darīt ar mani, ko gribi!» Un tieši tā arī ir, apstiprina Mārtiņš Mičulis. Pēdējā laikā viņam iepaticies pagatavot tofu karstā gaisa friterī. Nesen izmēģinājis tofu saspaidīt ar dakšiņu un pievienot ievārījumu — sanāk kā biezpiena deserts no bērnības. «Iesaku nebaidīties arī sasaldēt. Kad atsaldē, mainās struktūra.» Tad marinādes sasūcas īpaši labi.