
Foto — Dmitrijs Suļžics, F64
Visu svēto dienas vakarā 31.oktobrī, lai aizbaidītu ļaunos garus, visos stūros «smaida» briesmīgu viepļu ķirbji. Savukārt, lai aizgaiņātu vīrusus, ķirbji jāēd pilnām mutēm
Ķirbis ir vislielākā oga un lieljaudas veselības bumba, kāda vien cilvēces vēsturē zināma. Pietiek, ka dārzā uz sapļautās zāles kaudzes nobriest viens ķirbis, lai tā īpašniekus uz vairākām nedēļām nodarbinātu jautājums - kā dabūt iekšā šo milzīgo vara, dzelzs, magnija, kalcija un kālija, A, B, C, E un PP vitamīnu lādiņu. Lūk, daži ceļrāži ķirbja notiesāšanas mācībā.
1.ceļš. Raganas cienīgs virums
Neparastas un gardas biezzupas. Paredzētas četrām personām. Var pievienot grauzdiņus, ķirbju sēklas, eļļu vai zaļumus.
Ķirbju un lēcu zupa ar kariju
400 g ķirbja gabaliņu pasautē eļļā kopā ar tējk. karija pulvera. Pievieno glāzi sarkano vai dzelteno lēcu, 800 ml dārzeņu buljona, vāra 10-15 min. Samaļ blenderī. Pēc garšas pievieno sāli un citrona sulu.