bioloģiskā ražošana
- Intervija
- 07.04.2024.
- Marija Leskavniece
Zaļais šķīvis

- Laukos
- 19.12.2022.
- Ilze Šķietniece
Darām!

- Naudas idejas
- 03.04.2022.
Cenu kāpums kā stimuls pārmaiņām?


- Veiksme
- 05.10.2016.
Pēc Sirmā receptes

- Intervija
- 07.04.2024.
- Marija Leskavniece
Zaļais šķīvis
Šefpavāre Nadja Samī vada pirmo bezglutēna restorānu maizes lielvalstī Francijā, kas saņēmis Michelin zaļo zvaigzni — atzinību ar ilgtspējīgu saimniekošanu

- Laukos
- 19.12.2022.
- Ilze Šķietniece
Darām!
Gatis Ozols pierāda, ka bioloģiski iespējams apsaimniekot arī lielas platības

- Naudas idejas
- 03.04.2022.
Cenu kāpums kā stimuls pārmaiņām?
Pandēmijas un Krievijas iebrukuma Ukrainā domino efekts skāris arī lauksaimniecības nozari — resursu izmaksu kāpums liek palielināt pārtikas cenas un, iespējams, apsvērt straujāku pāreju no intensīvas ražošanas uz ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku saimniekošanu

- Viedoklis
- 01.12.2021.
Kas kavē bioresursu izmantošanu Latvijā – iemesli un risinājumi
Daudzviet pasaulē bioresursi ir veids, kā attīstīt biznesa iespējas, tomēr Latvijā bioresursu tirgus potenciāls vēl nav plaši apzināts, lai gan resursi ir pieejami. Izmantojot bioresursus ilgtspējīgāk, tiks nodrošināta ekosistēmas atjaunošanās un tās bioloģiskā daudzveidība, efektīva dabas resursu apsaimniekošana un aizstāti fosilie enerģijas resursi. Turklāt atlikumu izmantošana augstvērtīgāku produktu ražošanā ir ekonomiski izdevīgāka par to apglabāšana.

- Veiksme
- 05.10.2016.
Pēc Sirmā receptes
Antra un Guntis Sirmie desmit gadus audzēja bioloģiskos dārzeņus, taču pirms gada kļuva par bioloģiskajiem ražotājiem. Šoruden gatavotie
