Kaujiniekus sadursmēs Maķedonijā vadījuši kosovieši • IR.lv

Kaujiniekus sadursmēs Maķedonijā vadījuši kosovieši

21
Cilvēki atstāj savas appludinātās mājas Stajkovcu ciemā netālu no Skopjes. Foto: AFP/LETA

Sadursmēs Maķedonijas ziemeļu pilsētā Kumanovā nogalināti 22 cilvēki

Bruņoto grupējumu, kas Kumanovā, Maķedonijas ziemeļos, uzbruka policijai, vadīja pieci tagad jau likvidētās Kosovas atbrīvošanas armijas dalībnieki, paziņoja Maķedonijas varasiestādes.

Operācija pret kaujiniekiem netālu no Kosovas-Serbijas robežas, ir pabeigta. Tās gaitā krituši astoņi policisti un 14 kaujinieki, apliecināja Maķedonijas iekšlietu ministrs Ivo Kotevskis. Ievainoti tikuši 37 policisti.

Sadursmes notikušas Kumanovas pilsētā, kur dzīvo liela albāņu kopiena. Uzbrucēji izmantojuši automātus un granātas.

“Vairāk nekā 30 teroristi – pārsvarā tie ir Maķedonijas pilsoņi, kā arī viens albānis – sestdien padevās policijai,” sacīja ministrs.

Pirms trim nedēļām aptuveni 40 etniskie albāņi no kaimiņos esošās Kosovas uz neilgu laiku ieņēma policijas iecirkni uz Maķedonijas robežas, pieprasot izveidot Maķedonijā albāņu valsti.

Šajā reģionā 2001.gadā aktīvi darbojās bruņoti albāņu nemiernieki. Konflikts beidzās ar vienošanos par lielāku tiesību piešķiršanu vietējai kopienai, taču attiecības starp maķedoniešiem un albāņiem ir saspīlētas. Albāņi veido aptuveni ceturtdaļu no Maķedonijas 2,1 miljona iedzīvotāju.

 

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu