Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Kāds Ukrainas brīvprātīgo armijas kareivis pie frontes Bahmutā. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 55. nedēļas galvenie notikumi

Starptautiskās Krimināltiesas prokurors Karims Hans pirmdien paziņoja, ka ierosinās divas lietas par kara noziegumiem un izdos aresta orderus vairāku Krievijas pilsoņu arestam, kurus tur aizdomās par ukraiņu bērnu masveida nolaupīšanu un uzbrukumiem Ukrainas civilajai infrastruktūrai. 

Volodimirs Zelenskis otrdien uzdeva turpināt Bahmutas aizsardzību. Krievijas spēki pagājušajā nedēļā pārņēma kontroli pār šīs pilsētas austrumu daļu, un frontes līnija gāja cauri pilsētas centram, ziņoja Lielbritānijas izlūkdienests. Ukrainas Sauszemes karaspēka komandieris Oleksandrs Sirskis svētdien paziņoja, ka ukraiņi Bahmutas aizsardzību izmanto, lai iegūtu laiku, kamēr Ukraina būs gatava pavasara pretuzbrukumam. Ukraiņi pie Bahmutas cenšas iznīcināt pēc iespējas vairāk pretinieka dzīvā spēka. Pēc Rietumu izlūkdienestu aplēsēm, Krievija Bahmutā zaudējusi 20—30 tūkstošus karavīru.

9. martā Krievija uz Ukrainu palaida 81 raķeti, to skaitā 48 spārnotās raķetes, no kurām 34 notriektas. Raķešu triecienos nodarīti postījumi Kijivā, Ļvivas, Harkivas un Odesas apgabalā. 

Ukrainas valdība nav bijusi iesaistīta gāzesvadu Nord Stream spridzināšanā pagājušā gada septembrī, trešdien paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs. Vācijas izmeklētāji pārmeklējuši laivu, ar kuru esot pārvietojušies diversanti, taču viņu personības nav noskaidrotas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu