Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Nedēļas nogalē Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieradās iepriekš neizziņotā vizītē okupētajā Krimā un Mariupolē — tas notika tikai dažas dienas pēc Mariupoles teātra sabombardēšanas gadadienas. Šīs traģēdijas vietu, kur dzīvību varētu būt zaudējuši 600 civiliedzīvotāji, Putins neapmeklēja, bet tā vietā viņam tika izrādīts kāds atjaunots pilsētas paraugkvartāls. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 56. nedēļas galvenie notikumi

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) Hāgā izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderi par ukraiņu bērnu deportāciju. Pēc Ukrainas datiem, uz Krieviju ir deportēts vismaz 16 221 ukraiņu bērns, bet patiesais skaitlis varētu būt daudz lielāks. ANO izmeklētāji paziņoja, ka Krievijas veiktā ukraiņu bērnu deportēšana uz tās kontrolē esošajiem apgabaliem ir kara noziegums. Tas ir viens no retajiem gadījumiem, kad SKT izdevusi aresta ordeni vēl amatā esošam valsts vadītājam. Putins tagad nostādīts vienā kompānijā ar Lībijas diktatoru Kadāfi un Sudānas prezidentu Omaru al Baširu. 

Krievijas militārās lidmašīnas virs Melnās jūras pagājušajā nedēļā nogāza amerikāņu bezpilota lidaparātu. Tas pildījis misiju starptautiskajā gaisa telpā. ASV droni MQ-9 Reaper paredzēti novērošanai lielā augstumā. 

Ukrainas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka Džankojā Krimā uzspridzinātas Krievijas Melnās jūras flotei paredzētās spārnotās raķetes Kalibr NK. Raķetes iznīcinātas to transportēšanas laikā pa dzelzceļu.

ES dalībvalstis pirmdien vienojās Ukrainai nākamā gada laikā piegādāt miljonu artilērijas šāviņu. Savukārt ASV pirmdien paziņoja par 350 miljonu dolāru lielu palīdzību Ukrainai, ko tā saņems ieroču un tehnikas veidā, paziņoja ASV valsts sekretārs Blinkens. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu