Prezidents: Junkers ir apmierināts ar Latvijas valdības darbu • IR.lv

Prezidents: Junkers ir apmierināts ar Latvijas valdības darbu

30
EK prezidents Žans Klods Junkers kopā ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu tikšanās laikā. Foto: LETA

Latvija šodien oficiāli atklāj savu prezidentūru Eiropas Savienībā

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu slavējis Latvijas valdību, taču arī norādījis, ka nebūs tās skolotājs.

Sveicot augsto viesi Latvijā, prezidents uzsvēra, ka Latvijas situāciju raksturo politiska, ekonomiska un iekšēja stabilitāte, kas vienlaikus ir pamats pārliecībai, ka Latvija savu prezidentūru aizvadīs veiksmīgi, ziņo LETA.

Raksturojot Latvijas redzējumu par prioritātēm prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, prezidents norādīja, ka pēdējos gados Latvija kā ES dalībvalsts ir mērķtiecīgi strādājusi pie sadarbības paplašināšanas ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm, kas gan šobrīd, gan nākotnē varētu būs ļoti nozīmīgi arī visai ES.

Sarunā tika skarti arī EK priekšsēdētāja darba kārtībā izvirzītie jautājumi par ekonomisko izaugsmi un investīciju pakotni ES valstīm, enerģētikas politikas attīstību, kā arī Latvijas interesēm šajos jautājumos.

“Var apgalvot, ka attiecības mūsu starpā ir tiešām lieliskas,” šodien pēc tikšanās ar Junkeru sacīja prezidents, piebilstot, ka EK priekšsēdētājs tikšanās laikā slavējis Latvijas valdību.

“Viņš teica: “Es nebūšu jūsu skolotājs, es vienkārši šodien klausīšos, kā jūs gatavojieties [prezidentūrai ES Padomē]”,” Junkera teikto atstāstīja Valsts prezidents.

“Tā bija ļoti pozitīva tikšanās,” rezumēja Bērziņš.

 

Komentāri (30)

kristaps_freimanis 08.01.2015. 21.13

Prieks par Junkeru, vēl būtu labi, ja arī LR pilsoņi būtu apmierināti.

0
0
Atbildēt

0

v_rostins 08.01.2015. 16.12

Kurš maksā Junkeram? Zaharjins ar Ļipman, «KVV Group», “Riplewood Holding”, CAF, “skonto būve”, Re&Re, ABLV un Rietumu bankas, vai Itera Latvija/Gazprom? Taču ne jau Lūsis, Lembergs vai Soroš.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu