Otrdien Nacionālajā bibliotēkā tikšanās ar dzejnieku un atdzejotāju Knutu Skujenieku • IR.lv

Otrdien Nacionālajā bibliotēkā tikšanās ar dzejnieku un atdzejotāju Knutu Skujenieku

4
Knuts Skujenieks. Foto Ieva Lūka, LETA

Pasākumā piedalīsies arī dzejnieks Jānis Rokpelnis un mūziķis Goran Gora

Otrdien, 9.septembrī plkst.17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) korē notiks tikšanās ar dzejnieku un atdzejotāju Knutu Skujenieku, raksta aģentūra LETA. Pasākumā piedalīsies arī dzejnieks Jānis Rokpelnis un mūziķis Goran Gora. 

Kopš 2009.gada dzejnieks Skujenieks LNB ir dāvinājis plašu savu rokrakstu arhīvu un grāmatas ar veltījuma ierakstiem – kopā vairāk nekā 300 vienību. Arhīva materiālos ir padomju politieslodzīto nometņu laika sarakste ar dzīvesbiedri Intu, rakstniekiem Vizmu Belševicu un Imantu Auziņu, kā arī citiem latviešu un cittautu literātiem. Arhīvā ir dzejoļu manuskripti, dzejoļu rokrakstu burtnīcas, atdzejojumi, tostarp nepublicēti materiāli. LNB saņēmusi dāvinājumā arī dzejnieka personīgo bibliotēku – vairāk nekā 2000 grāmatu -, kurā ir dažādu tautu literatūra un folklora vairāk nekā 20 valodās, kā arī dažādu tautu folkloras ierakstu mūzikas kolekcija. 

Unikālie Skujenieka arhīva materiāli un lielā valodu un kultūru daudzveidība, ko atspoguļo dzejnieka personīgā bibliotēka, ir ļoti nozīmīgs un vērtīgs LNB krājuma papildinājums, norādīja Zilberts. Daļa no dzejnieka bibliotēkas ir brīvi pieejama bibliotēkas Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā, 2.stāvā. 

Lai apmeklētu pasākumu, LNB aicina reģistrēties http://ej.uz/Skujenieks_LNB

Komentāri (4)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu