No Ebolas vīrusa mirušo skaits pārsniedzis 1000 • IR.lv

No Ebolas vīrusa mirušo skaits pārsniedzis 1000

39
Starptautiskās lidostas Lagosā darbinieks tur informācijas lapiņu par Ebolas vīrusu. Nigērijā jau 10 apstiprināti gadījumi par saslimšanu ar šo nāvējošo vīrusu. Foto: AFP/LETA

ASV sankcionē eksperimentālās vakcīnas pret Ebolas vīrusu piegādi Libērijai

No Ebolas vīrusa Rietumāfrikā miruši jau vairāk nekā 1000 cilvēku, pirmdienas vakarā paziņoja Pasaules Veselības organizācija (PVO).

No ceturtdienas līdz sestdienai no slimības miruši 52 cilvēki Gvinejā, Sjerraleonē, Libērijā un Nigērijā un līdz ar to mirušo skaits pieaudzis līdz 1013 no 1848 saslimušajiem, ziņo LETA/DPA.

PVO paziņoja, ka pirmdien sasaukusi ekspertu komisiju, lai izvērtētu, vai nosūtīt medikamentus, kas vēl ir eksperimentālā stadijā un ierobežotā daudzumā.

ASV prezidents Baraks Obama un valsts Pārtikas un medikamentu uzraudzības pārvalde atbalstījuši Libērijas kolēģes Elenas Džonsones-Serlifas lūgumu piegādāt šai Āfrikas valstij eksperimentālo vakcīnu pret Ebolas vīrusu. Preparātu uz Libēriju varētu nogādāt šonedēļ, ziņo “Reuters”.

Pasaules veselības organizācija arī sankcionējusi papildu eksperimentālās vakcīnas piegādi Libērijas mediķiem.

Pret Ebolas vīrusu nav zāļu, un ar to var saslimt, esot saskarē ar inficēto cilvēku asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem.

 

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu