Ārskats nr.42: Āfrikas līderi nesteidz uz Krieviju; Izraēlā apdraudēta demokrātija; Saūda Arābijas miljardi sportam • IR.lv

Ārskats nr.42: Āfrikas līderi nesteidz uz Krieviju; Izraēlā apdraudēta demokrātija; Saūda Arābijas miljardi sportam

Pauls Raudseps

Sports ir arī politika, un pēdējos gados Saūda Arābija tērējusi miljardus, lai iesaistītos šajā spēlē. Daudzi būs pamanījuši, ka futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu pievienojies Saūda Arābijas līgas klubam Al-Nassr. Šajā raidījumā ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps apspriež, kā naftas ieguves lielvalsts šķietami neizsmeļamie naudas resursi tiek ieguldīti visdažādākos sporta veidos un kādas varētu būtu politiskas sekas šādai «sporta skalošanai». Kolēģi arī diskutē par līdz šim nepieredzētu šķelšanos Izraēlas sabiedrībā sakarā ar valdības virzītajām tiesu “reformām”, Putina rīkoto Krievijas-Āfrikas līderu samitu un lēmumu izstāties no Ukrainas graudu eksporta līguma, labējo populistu neveiksmi Spānijas vēlēšanās, Trampa galvenā sāncenša Desantisa nedienām, un apvērsumu pret prorietumniecisko Nigēras prezidentu.

Raidierakstā Ārskats ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2023

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu