Turcijas ogļraktuvju avārijā bojāgājušo skaits sasniedzis 274 (papild.) • IR.lv

Turcijas ogļraktuvju avārijā bojāgājušo skaits sasniedzis 274 (papild.)

28
Ogļraču tuvinieki gaida. Foto: AFP/LETA

Joprojām pazemē iesprostoti simtiem ogļraču aptuveni divu kilometru dziļumā

Cilvēku skaits, par kuriem ir apstiprinātas ziņas, ka viņi zaudējuši dzīvību avārijā ogļraktuvēs Manisas provincē, Turcijas rietumos, pieaudzis līdz 274, trešdien pavēstīja enerģētikas ministrs Taners Jildizs.

Neapdzēstais ugunsgrēks un toksiskā tvana gāze traucē glābšanas darbiem ogļraktuvē Somas pilsētā, sacīja Jildizs, piebilstot, ka laiks nestrādā viņu labā.

Brīdī, kad noticis sprādziens, pazemē atradās 787 ogļrači. Glābšanas darbos iesaistīti vairāki simti cilvēku, ziņo LETA/DPA.

Ugunsdzēsējiem izdevies apslāpēt liesmas, bet viņi joprojām cenšas atbrīvot no blīvajiem dūmiem tuneļus, kas atrodas vairāk nekā divus kilometru dziļumā.

Šahta, kas atrodas Somas rajonā, iegruva pēc sprādziena, ko, domājams, izraisīja dzirkstele no bojāta transformatora. Ugunsgrēks esot izcēlies otrdien ap plkst.15.30.

Ogļrači, kā tiek uzskatīts, ir iesprostoti pazemē divu kilometru dziļumā aptuveni četrus kilometru attālumā no šahtas izejas.

(papildināta ar jaunākajiem datiem par bojāgājušajiem)

Komentāri (28)

inta_s 14.05.2014. 18.56

Tragiski ka musdienas tik dauzcilvekiem jaiet boja veicot darba pienakumus, kas ir arpus kara zonas.

+1
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 14.05.2014. 09.00

taa ir šausmiiga traģeedija , par ko Allaahs taa sodiijis turkus?.. liidzjuutiiba turku tautai un lai Allaahs mielo viņu dveeseles.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu