Krievija pie Ukrainas robežas savilkusi 30 tūkstošus karavīru (papild.) • IR.lv

Krievija pie Ukrainas robežas savilkusi 30 tūkstošus karavīru (papild.)

81
Prokrieviskās Krimas pašaizsardzības vienības kaujinieki. Foto: EP/LETA

ASV izlūkdienests ziņo: iespējams iebrukums Ukrainas austrumu reģionos un pat Baltijas valstīs

Neskatoties uz Maskavas apgalvojumiem, ka tā negrasās iebrukt Ukrainas dienvidaustrumu reģionos, pie robežas turpinās Krievijas karaspēka koncentrēšana. Pēc jaunākajām ziņām, pie Ukrainas robežām jau savilkti 30 tūkstoši Krievijas karavīru.

No pierobežas apgabaliem pienāk satraucošas ziņas par pašu kaujasspējīgāko Krievijas armijas vienību ierašanos, ziņo LETA/UNIAN.

ASV izlūkdienests Kongresam ziņojis, ka Krievijas armijas iebrukuma iespējamība Ukrainas austrumu teritorijās ir augstāka nekā domāts līdz šim, vēsta UNIAN ceturtdien.

Pie šāda secinājuma ASV militārie izlūki nonākuši, „vērojot satraucošus simptomus, kas pastiprinās pēdējās trīs četras dienas”, vēsta „Israelinfo”, atsaucoties uz CNN.

Amerikāņu eksperti pieļauj, ka Krievijas armijas triecieni var skart Lugansku, Doņecku un Harkovu, kā arī Piedņestras apgabalu. Taču ASV izlūkdienests neizslēdz iespējamību, ka krievi var mēģināt ieņemt Baltijas valstu teritoriju.

NATO spēku komandieris ģenerālis Filips Bridlavs ASV kongresmeņiem teicis, ka pie robežām sakoncentrēto Krievijas armijas spēku tam pilnībā pietiekot.

Eksperts: ASV izlūkdienestu izvērtējums nav uzskatāms par brīdinājumu Baltijas valstīm

ASV izlūkdienestu slepenajā izvērtējumā teiktais, ka pastāv “drūmas priekšnojautas, ka Maskava var iebrukt Ukrainas austrumos un dienvidos, spiesties uz rietumiem Piedņestrā, kā arī censties sagrābt teritorijas Baltijas valstīs”, nav uzskatāms par brīdinājumu Baltijas valstīm, jo brīdinājums tiktu izteikts tieši, nevis caur medijiem, aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks Kārlis Bukovskis.

Minētais paziņojums vairāk bija domāts ASV, nevis Baltijas valstu sabiedrībai. “Tas nav uzskatāms par brīdinājumu, jo tas notiktu tieši, paziņojot drošības iestādēm un aizsardzības ministram, nevis izplatot paziņojumu medijos,” sacīja Bukovskis.

Lai gan paziņojums ir anonīms, tomēr tajā atsaucas uz ASV izlūkdienestiem, tātad tas domāts sabiedrības sagatavošanai, minēja pētnieks. “Ar šādu paziņojumu sagatavo ASV sabiedrību, ka lēmums palielināt militāro atbalstu Baltijas valstīs ir pamatots.”

Bukovskis gan teic, ka izvērtējums var būt visnotaļ precīzs, jo šādos secinājumos izskatīti vissliktākie scenāriji. Kā arī, lai gan izlūkdienesti ir birokrātiskas iestādes un to mēģinājumi sabiezināt krāsas ir loģiski, tomēr patlaban situācija ir diezgan nenoteikta, tāpēc Latvijai būtu tas jāņem vērā.

24.martā Brjanskas apgabala dienvidrietumos pamanīta Krievijas elites ceturtās Kantemirovskas divīzijas 12.tanku pulka bruņutehnika. Šīs apakšvienības tehnika tikusi izkrauta no ešeloniem Novozibkovas-Kļimovas apkaimē, un saskaņā ar ekspertu vērtējumu tā varētu būt gatava uzbrukumam caur Čerņigovu un Kijevu.

Savukārt Kļinovkā un Amoņā Kurskas apgabalā, kas atrodas attiecīgi 15 un 7 kilometrus no Ukrainas robežas, koncentrēta citas Krievijas elites vienības – 2.gvardes Tamanskas motorizēto strēlnieku divīzijas – taktiskā grupa.

Avoti ziņo, ka šajā apkārtnē atrodas 400 krievu militārpersonas, kas apgādātas ar bruņutransportieriem, tanku rota, kuras sastāvā ir desmit tanki, kā arī sakaru vienība.

Savukārt militārajā poligonā, kas atrodas Belgorodas apkaimē, atrodas 76.Pleskavas desanta trieciendivīzijas trīs bataljoni un 106.Tulas gaisa desanta divīzijas divi bataljoni. Šajās vienībās kopā ir aptuveni 1100 vīri un 120 tehnikas vienības, tostarp bruņutehnika.

Uz Belgorodas apvedceļa manīti 25 triecienhelikopteri “Mi-14”.

Arī ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels trešdien apstiprināja, ka Krievija pēdējo dienu laikā pie Ukrainas robežas koncentrējusi vēl vairāk karavīru.

Lai gan Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pagājušajā nedēļā solījis Heigelam, ka Maskava neievedīs karavīrus Ukrainas austrumos, “realitātē viņi turpina pastiprināt savus spēkus, tādēļ viņiem būtu jāgādā, lai izpildīto to, ko ministrs [Šoigu] man teica”, norādīja Heigels.

Savukārt Lielbritānijas aizsardzības ministrs Filips Hamonds, ar kuru Heigels trešdien tikās, atzina, ka nav īsti skaidrs, vai Krievijas aizsardzības ministram ir reāla ietekme lēmumu pieņemšanā Maskavā, ņemot vērā Krievijas prezidenta Vladimira Putina dominējošo lomu.

Pēc Hamonda teiktā, “visi pierādījumi liecina, ka Krievijas darbakārtību lielā mērā nosaka prezidents Putins personīgi”. “Un citi spēlētāji Krievijā, tostarp ministrs Šoigu, var paust savu viedokli, taču tas ir tikai viedoklis, un mēs nevaram zināt, mēs nezinām, kādā mērā šie cilvēki patiesībā atrodas iekšējā lokā, kurā prezidents Putins plāno šīs mācības,” sacīja ministrs.

ASV aizsardzības jomas amatpersonas norāda, ka netālu no Ukrainas robežas izvietoti vairāk nekā 20 000 Krievijas karavīru.

Hamonds uzsvēra, ka pret Krieviju vērstās diplomātiskās un ekonomiskās sankcijas noteiktas ar mērķi izolēt Maskavu, vienlaikus atturot to no turpmākas rīcības.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs arī norādīja, ka NATO ir apņēmības pilna aizsargāt alianses dalībvalstu suverenitāti. “Man nav nekādu šaubu, un es nedomāju, ka kādai NATO dalībvalstij ir kādas šaubas, ka visas 28 dalībvalstis ir gatavas nepieciešamības gadījumā aizstāvēt drošības intereses, aizsargāt dalībvalstu integritāti un suverenitāti,” piebilda Hamonds.

(papildināta ar eksperta atzinumu)

Komentāri (81)

Jānis Derkusovs 27.03.2014. 11.20

Напомним, по данным американской разведки, в районах Ростова-на-Дону, Курска и Белгорода Россия сосредоточила группировку войск численностью около 30 тысяч военнослужащих, что “значительно больше” нежели необходимо для военных учений. Эти силы, предположительно, могут быть задействованы для вторжения в восточные районы Украины и Приднестровье.

———————————————–

Nu…Spriežot pēc dislokācijas, tad uzbrukuma virziens ir Ukrainas dienvidaustrumu rajoni- Melnās jūras piekraste un Piedņestra. Jo mest uz Baltiju caur Baltkrieviju, kad ir tiešā robeža ir apšaubāmi no loģikas viedokļa, turklāt tas nozīmē cīņu divās frontēs. Drīzāk, ir iespējams uzbrukums Lietuvas teritorijai no Kaļiņiņgradas puses. Vispār pašlaik ir spiediens uz lietuvu, bet no visām Baltijas valstīm tur ir vismazāk krievu- nebūs vienkārši provokācijas uzrīkot, būs vienkārši jāokupē.

Krievija 20 gadus ar Čečēniju galā nevar tikt, kur 1,2 milj. iedzīvotāju, bet Ukraina ir 45 milj, kur vismaz 65- 70% ukraiņu,,- kāda nekāda, bet armija un pašlaik pietiekami daudz ieroču uz rokām un pieteikšanās brīvprātīgajos ir intensīva. Ar Ukrainu neies kā pa sviestu…

+10
0
Atbildēt

14

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 13.21

    > lno

    Izaugsme reti ir pa asfaltētu lielceļu, biežāk pa takām, brikšņiem un pat bezceļiem… :) :) :) Galvenais virzienu nepazaudēt!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.28

    beta…mani var apčakarēt tikai vienu reizi…

    ________________

    Laimīgā:) Man sajūta, ka apčakarējuši gan LNNK, gan TB, JL, V, NA…Tu gan solījies IR neparādīties, tagad man liels prieks Tevi atkal satikt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.31

    > lno

    Jā, solījos. Un neparādītos, ja ne karš Ukrainā. Bet es līdzīgi kā Jautājums uzskatu, ka jānāk un jārunā, lai laukumu nenoklāj loč un citi meļi…

    Kas attiecas uz partijām, balsošu par NA, konkrēti par VL! galu. To redzu kā vienīgo iespējamo izvēli patreiz.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.22

    > lno

    Esmu tā pati beta no CD. Kādreiz tā tiešām domāju, jo esmu labticīga un vērsta uz sadarbību. Tikai man ir vēl viena īpašība – mani var apčakarēt tikai vienu reizi… :) :) :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 13.04

    > lno

    Jā, kad apvienojās V, skatījos ar piesardzību, kas notiks. Diemžēl piepildījās tas, ko cerēju, ka nepiepildīsies… Zivs vienmēr pūst no galvas, tāds dabas likums.

    Atradu, manuprāt, visveselāko “galvu” R. Dzintara personā, tāpēc tāda izvēle :) :) :)

    Lno – varu mainīt domas, uzskatus, ja mainās situācija, informācija utt.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.16

    beta. Tā kā esmu nejauks, tad pajautāšu, vai esi tā pati beta, kura Cita Diena aizstāvēja viedokli, ka jāveido koalīciju ar SC?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.03

    Beta

    Jau kad paņēma Krimu bija skaidrs, ka līdīs.Tur nav varianta. Kremlis iet uz Ukrainas sadalīšanu.

    Un militāro operācija ir rūpīgi sagatavota. Tas ir skaidrs katram, kurš apskatās kartē.

    Vienīgais, ko neviens pašlaik nevar prognozēt ir ukraiņu reakcijas jauda.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 13.06

    beta. Es Tev neko nepārmetu, visi kļūdamies. Kaut kam vismaz uz brīdi taču jātic.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.19

    Rietumi pietiekami skaidri ir devuši signālus, kas sekos, ja putlers līdīs tālāk Ukrainā. Vienkāršākais, ko var izdarīt, nogriezt no starptautiskās finanšu sistēmas. Otrs, ja tagad Ķīna un Indija(uz kuru atbalstu putlers ļoti cer)neko it kā neiebilst, kas būs atklātas agresijas un noteikti lielu cilvēkupuru gadījumā?

    Ar veselo saprātu domājot, tālākai agresijai būt nevajadzētu, bet te darīšana ar trako…

    Domāju, ka ukraiņi darīs visu, lai nebūtu kā Gruzijā, neļausies provocēties. Cita lieta, ka putlers taisīs provokācijas, visticamāk slaktēs mierīgos iedzīvotājus (krievus) mēģinot vainu uzvelt ukraiņiem…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 11.54

    > jautājums

    Sveiks jautājums! :) Prieks Tevi satikt!

    Pāris dienas atpakaļ domāju, ka putlers dziļāk Ukrainā nelīdīs, bet izskatās, ka tomēr var gan… Viņš patiešām ir paranoiķis. Un, ja skatās uz lietām reāli, viņam nav kur sprukt. Pats sevi iedzinis šaurā bezizejā, jo balstās uz iztapīgu padomnieku aiz bailēm sagrozītu informāciju.

    Krima ir ļoooti liels apgrūtinājums Krievijai, faktiski pile, kas var nogremdēt cauro laivu. Lai izdzīvotu Krievijai ir trīs varianti:

    1/ strauji kāpināt savu ekonomiku,

    2/ atkarot Ukrainai austrumu un dienvidu daļu,

    3/ atdot Krimu atpakaļ.

    Varam minēt 3 reizes, kurš scenārijs reālāks…

    Kaut ko jau viņi Kremlī skaita, pīppauzēs, kad nav jākliedz “urā, urā…”

    Ielikšu vēlreiz manuprāt, interesantu saiti:

    http://glavnoe.ua/news/n170634

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.29

    > jautājums

    Un militāro operācija ir rūpīgi sagatavota.

    ———-

    Domāju, ka putlers joprojām iet pa “nosprausto ģenerālo līniju”, kaut pavadošie notikumi nebūt nav tādi kā prognozēti (nav atklātu demonstrāciju un nemieru a-Ukrainā, nav Ukrainas defolta, ukraiņi nešauj pretim un neļaujas provocēties, Ukrainas iekšpolitiskais process lēni un smagi, bet iet uz priekšu, kapitāls bēg ātrāk un vairāk kā prognozēts utt.)

    Vai putlers noturēs tempu? Ļoti ceru, ka nē…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 12.41

    beta. Tavas politiskās simpatijas gan kardināli mainījušās:) Cerams, ka nopietnie draudi valsts pastāvēšanai apvienos Latvijai lojālos pilsoņus neatkarīgi no partejiskās piederības. Repšītis klusē, tikai Sudraba nebeidz apliecināt savu mīlestību visam dzīvajam Latvijā…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 11.30

    Ja ukraiņi pretosies, krieviem nekas nesanāks. Tā ka viss pašu rokās. Kad atpakaļ uz Krieviju sāks iet cinka zārki, šovinistu domas sāks strauji mainīties. Atcerēsimies Afganistānas kara beigas, kad uz Krieviju sāka plūst okupantu mirstīgās atliekas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > Jānis Derkusovs 27.03.2014. 11.39

    Ukraiņi pretosies, to pierāda Maidans-viņi ir pārgājuši tai stripai, kad nāve ir pietiekams pretarguments.

    Turklāt Krimā bija krievu bāzes un operāciju veica elitārās specvienības- profesionāļi, bet šeit ir runa par regulāro armiju, kur zaudējumi parasti ir daudz lielāki pretošanās gadījumā.

    9. maijs nāk…varbūt varēs uzvaru par ukraiņiem, kas arī slāvi, nosvinēt..Būs proščaņije slovjanki…

    +7
    0
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 27.03.2014. 08.39

Kara gadījumā ukraiņiem galvenais noturēt pirmo uzbrukumu. Pēc tam tik pa kluso caur visām rietumu robežām apgādāt ar munīciju. Bet galvenais – pašiem parādīt gatavību aizstāvēties! Starp citu tas attiecas arī uz mums.

+14
-4
Atbildēt

1

    Dina > jmaklakovs 27.03.2014. 09.12

    Nea. Galvenais – nesajaukt debess puses un pareizi noteikt, uz kuru pusi mukt. Ja gribi pretendēt uz politiskā bēgļa bonusiem un sociālo paketi kādā Vācijā, tad noteikti uz Rietumiem ! … :)))

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

ligakalnina 27.03.2014. 08.40

Putina reitings uzlecis vēl, savādāk, kā ar patriotisko histēriju un ienaidnieka tēlu to uzturēt ilgstoši nevar, tāpēc, nav nekāds brīnums, ja Ukrainas okupācija turpināsies.

Cita lieta, vai to visu varēs pavilkt Krievijas ekonomika, jau tagad Krimas uzturēšanai novirzīta pensiju fonda nauda, bet, vairākums krievu ir gatavi “savilkt jostas” lai atgūtu “savas” zemes, pie kam, viņiem tiks paskaidrots, ka pie ekonomiskas krīzes vainīgi Rietumi un sankcijas.

Īstenībā, Krievijai sankcijas vajadzīgas, kā ēst, lai būtu uz ko norakstīt ekonomikas kritumu, tā ka Putinam un Kremlim, saprotams, ne Krievijai, saspīlējums un sliktas attiecības ar Rietumiem ir izdevīgas.

KGB pulkvedis Putins nav spējīgs domāt par to, ka, beigu beigās, šīs te īslaicīgās uzvaras var novest pie ļoti smagām sekām, viņš ir taktiķis un populists, nevis stratēģis un valstsvīrs.

+14
-5
Atbildēt

10

    Dina > ligakalnina 27.03.2014. 09.32

    >> dzeris

    Tu pats arī tici visām tām muļķībām, ko raksti? A ko, pie mums nevalda medijos absolūta kara histērija un „patriotiska” propaganda bez robežām? Es tev personīgi jau vairākas reizes esmu devis saites ar Latvijas mediju melu propagandas piemēriem.

    Tikai nez kāpēc Bērziņa reitingus tas kaut kā nevairo … diez aiz ko tas tā ? … :)))

    Par Krievijas ekonomiku jau nu tev vajadzētu vismazāk satraukties. Labāk būtu padomājis, kādā pakaļā tūlīti būs mūsējā – Latvijas. Un mazāk vajag ticēt tām pasaciņām, kuras te sorozīdu apmaksātie „eksperti” pļurkst. Es katru reizi smejos kā kutināts, kad lasu kārtējos spriedelējumus par to ka redz, krieviem ekonomikā jau esot baigie sūdi, rubļa kurss nokrities … a tāda elementāra POLITEKONOMISKA patiesība tev ir pazīstama, ka valūtas kursa pazemināšanās stimulē eksportu? Un visi krievu naftas un gāzes industrijā strādājošie, kā arī viņu uzņēmumi iegūst no tā gan lielākas algas, gan papildus peļņu, gan aug to konkurētspēja ? Ta Krievijas iegūstošās rūpniecības nozare par to tikai priecājas ! No sevis piebildīšu, ka arī krievu tanku un helikopteru „eksports” neapšaubāmi kļūst lētāks un ekonomiski izdevīgāks …:)))

    Kas attiecas uz sankcijām. Esi dzirdējis anekdoti (a varbūt arī ne), ka krievi piedāvāja sankcijām pakļauto ASV amatpersonu sarakstā iekļaut arī Miki Mausu un Donaldu Daku ? … tas vien jau raksturo gan pašas šīs „sankcijas”, gan krievu attieksmi pret tām. Viņi par tām atklāti smejas … :)

    Kas attiecas uz Putinu kā taktiķi un nevis stratēģi … ? No kurienes tamlīdzīgas fantāzijas ? Viņš šobrīd tīri apspēlē kā pēc visām notīm jau trešo ASV Prezidentu pēc kārtas. Pašreizējā kaukšana pēc Krimas ļoti atgādina to, kas bija pēc Gruzijas, kur arī ASV sākumā staigāja kā gailis apkārt ar piepūstiem vaigiem. Kas atiecas uz šodienu un Ukrainu, vēlētos tev atgādināt, ka Gruzijas kara laikā Putinam nebija pa rokai tāda būtiska „faktora” kā Snoudens … tā ka šīs krīzes laikā Putinam ir papildus Džokers piedurknē un viņš ir vēl daudz labāk informēts par ASV stratēģiju, plāniem un REĀLAJĀM (nevis uzpūstajām) iespējām nekā pirms 5 gadiem … :)))

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Dina > ligakalnina 27.03.2014. 09.54

    Lūk atbilde uz tikko kā manis paša uzdoto jautājumu:

    „ASV karavīri Latvijā ieradīsies tūkstošos. Runa ir par ASV karavīru vienību – tā dēvēto Stryker brigade – ātras reaģēšanas, augstu tehnoloģiju un moderna bruņojuma brigādes izvietošanu Latvijas teritorijā. Militārajā terminoloģijā brigāde nozīmē lielu armijas vienību, kurā dienē 1000 līdz pat 8000 kareivju. Salīdzinājumam jāmin, ka mūsu pašu profesionālajā armijā ir ap 4000 karavīru. Vadoties pēc Latvijas aizsardzības mērogiem, amerikāņi grasās atsūtīt uz šejieni veselu armiju un nometināt to faktiski uz pastāvīgu dzīvi.” ????

    http://nra.lv/latvija/114130-asv-karaviri-latvija-ieradisies-tukstosos.htm

    Un ko. Ir kaut viens naivais, kurš tic, ka pēc šāda soļa – „veselas NATO armijas” izviertošanas 300 km no Pēterburgas un 700 no Maskavas Krievija aizvāks no Pleskavas savu desantnieku divīziju? Domāju, ka tieši otrādi – viņi paņems Omskas un pārcels uz Veļikijiem Lukiem – otrpus robežai un varbūt piemetīs vēl kādu no Čečenijas. Plus – pilnīgi noteikti pārtdiskocēs uz Latvijas pierobežu vairākus taktisko raķešu divizionus, kursi spēj šaut raķetes ar atomgalviņām līdz 500 km distancei. Lai varētu GARANTĒTI noslaucīt no zemes virsas gan militāros lidlaukus, gan ostas, gan kazarmas, gan pašu Rīgu militāra konflikta gadījumā …

    Ir kaut viens idiots, kurš tiešām tic, ka tas viss kaut mazākajā mērā ir VAIROJIS mūsu drošību???

    Ir kaut viens kretīns, krš tic, ka NATO spoēki te kaut ko aizstāvēs, līdzko radīsies kaut mazākie draudi, ka konflikts var novest pie viņu iznīcināšanas? Ta viņi momemntāli saleks savos helīšos un aizlaidīsies tālķa no karstā punkta …

    P.S. Es nemaz nerunāju, par to, ka šie NATO soļi rupji pārkāpj un denonsē vairākus līgumus starp NATO un Krieviju par konvencionālā bruņojuma ierobežojumiem Eiropā. Un atkal. Tos pārkāpj NATO! Nevis Krievija! Aukstā kara laikos šāds solis faktksi tiktu pielīdzināts kara pieteikumam. NATO rīkojas vienkārši cūciski, izmantojot Latvijas teritoru, lai šatažētu Krieviju. Mūsu politiķu un pērkamo mediju rīcība ir novedusi valsti un tautu uz militāra konflikta un iznīcināšanas robežas! Vienkārši

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Dina > ligakalnina 27.03.2014. 10.07

    Ak , jā. Un šis solis faktiski pilnīgi noteikti nozīmē, ka Krievijai ir ne tik vien jāieiet Ukrainā, bet gan ir jāaiziet līdz tās Rietumu robežai. No Rietumukrainas pilnīgi noteikti militāra konflikta gadījumā būs izdevīgāk gan aizstāvēties pret iebrukumu Kreivijā, gan arī pašiem dot prettriecienus uzreiz vairākos virzienos. Izskatās, ka NATO vienkārši neatstāj krieviem citus variantus. Atkārtojas 39-ais gads.

    Un vēl. Tieši šī te paša iemesla dēļ arī Baltijas valstu teritorijas kļūst par militāru placdarmu, kuru vienkārši nedrīkst atstāt pretinieka rokās. Un, ja tās nevar dabūt sev, jab panākt to neitralitāti. Tad tās ir jāiznīcina.

    Realitātē tas nozīmē, ka mūs gaida Maidans. Tikai šoreiz – Krievijas organizēts.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Dina > ligakalnina 27.03.2014. 11.01

    >> dzeris

    Neesi nekad dzirdējis teicienu, ka pat pie sienas piekārta nepielādēta bise mēdz reizēm šaut ? Pielādētas, kuras tur rokās 8000 Bruklinas skinu čalīši, izšaus pavisam noteikti.

    Viņam stāsta, ka pie mums nākamais konflikta eskalācijas scenārija solis būs Maidans, bet beigu galā iespējama arī pilnīgi iznīcināšana atombombardēšanā,

    viņš par to priecājas !!? Tiešām laikam klīnisks idiots … no tiem muldoņām, kuri mūžā nav armijā dienējuši un atomātu rokā turējuši, bet ir pirmie „eksperti” visur un visā …

    Un nevajag man te pasakas stāstīt par Putinu un Krieviju, cik viņi vāji un švaki un nevarīgi. Tamlīdzīgi stāstnieki ar apbrīniojamu regularitāti mēdz no šiem pašiem krieviem pa zobiem dabūt. Šobrīd pat štatos ASV izlūkdienesti skaidrojas un taisnojas, kā viņi tā nebija nedz paredzējuši, nedz pamanījuši „Krimas operāciju” …

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.03.2014. 12.24

    O, jā,”Bruklinas skinhedi” ar tām bisēm, protams, bīstamāki, par Krievijas gopņikiem ar kalašņikovam, kas klaiņo gar tavām mājām, pievāc visu, kas nav piesiets, vai, ko nesargā “Bruklinas skinhedi”, ieskaitot, tavas mājas, ar ieganstu – kā tu drīksti neatdod labprātīgi to, kas mums pienākas?

    Kas attiecas uz mani – gadījās pabūt krievu armijā, lielāka bardaka un zagšanas pat tavā iemīļotajā RD neesmu redzējis.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 27.03.2014. 10.32

    Krievijā jau tagad ir ekonomiskā krīze, tāpēc Putins to mēģina notušēt ar impērijas tālāku paplašināšanu. saka uztaisīsim atkal PSRS un uz Maskavu un Ļeņingradu atkal plūdīs piena upes gāļas krastos!

    Tā vairs nebūs, jo austrumeiropu iekarot Putinam vairs neizdosies!

    Tā būs viņa impērijas pēdējā agonija. Traki, jo laikam izskatās, ka arī mūsu valsti atkal krievu zābaki pamīdīs, pirms tos aiztrieks uz neatgriešanos ar visiem pārpalikušajiem naidīgiem pilsoņiem, kuri nav lojāli Latvijas valstij.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Ivars Ozols > ligakalnina 27.03.2014. 10.22

    Parīt apritēs 10 gadi kopš Latvijas teritorija IR NATO. Ja tā nebūtu, 2008. gada vasarā Abhāzijai varētu pievienoties Latgale.

    Diemžēl Ļubjankas absolventi saprot tikai kalibru, megatonnu un polonija valodu.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    Ivars Ozols > ligakalnina 27.03.2014. 09.51

    Krievijas ekonomika jau tagad iet uz grunti. Tikai to vēl nevar norakstīt uz ekonomisko sankciju rēķina.

    Putina infantīlo izgājienu dēļ jau ir cietusi Krievijas uzticamība un līdz ar to ekonomiskā izaugsme. Darbinieki un lielākā tautas daļa to izjutīs kā bezdarbu, augošu noziedzību un izmisumu. Tikai tas jau būs pēc pusgada, kad to varēs norakstīt uz “naidīgajiem Rietumiem” un vēl vairāk barot jēdzienu par visas pasaules sazvērestību pret Krieviju.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 27.03.2014. 10.17

    Da man lielāka prieka nebūtu, ja Latvijā tiktu izvietoti 8000 amerikāņu karavīri ar att. aprīkojumu, raķetēm, utt., tas būtu līdzvērtīgi 80000 krievu karavīru.

    Tev, Kurmīti, kopā ar Ločemeli, superi, utt., kas jūs tur vēl rakstāt par tiem 18 rebļ. par komentāru,( kaut, dzirdēju, ka tagad maksājot vairāk, un ņem visus, pat pēdējos muļķus) vai, kaut vai, tāpēc, ka jums patīk dzīvot Krievijas mēslos, un tā ir jūsu ierasta vide, tad gan būtu jāizdara kolektīvā pašn’avība, vai jāemigrē uz Pleskavas apgabalu, vai, vēl labāk, uz Krimu, jo tālāk būsiet no Latvijas, jo mazāk smirdēsiet, un šeit gaiss būs tīrāks.

    Kaut, iespējams, jūs arī sēžat kaut kur ASV, Vācijā, vai Krievijā, nevis Latvijā.

    Starp citu, īstenībā, Putins no Amerikas baidās, un galīgui negrib konfliktēt ar to pa īstam, ASV armijas evakuācija no Afganistānas caur Krievijas teritoriju turpinās, tā ka nekas nebūtu bijis, dažādu deputātu un “žurnalistu” antiamerikāniskā retorika it neko nenozīmē, un domāta muļķa Krievijas elektorātam , Kremlis un ĀM runā ar ASV ļoti pieklājīogi.

    Krievijas IKP ir 2% no pasaules IKP, ASV un ES – tuvu 50%, kurš tad te var būt uzvarētājs aukstajā karā, ieslēdz smadzenes.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 27.03.2014. 10.34

    Džeri, viņi negrib dzīvot Krievija mēslos, bet no tiem labprāt barojas gan.

    Bet, par velti viņi te mokās, jo kurš gan viņu melus lasa un kurš vēl tiem tic?

    es, piemēram, nelasu šos kurmīša murgus un pārējo kremlinu brēcienus tāpat.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu