„Kino Bize" dokumentālā filma par mākslinieci Marinu Abramoviču • IR.lv

„Kino Bize” dokumentālā filma par mākslinieci Marinu Abramoviču

30
Kadrs no filmas "Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē".

Dokumentālā filma „Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē” ir izpelnījusies kinoprofesionāļu atzinību 

Kinoteātrī „Kino Bize” var noskatīties izcilu dokumentālo filmu – amerikāņu režisora Metjū Akersa (Matthew Akers) lenti „Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē/ Marina Abramovic: The Artist Is Present”, kas dokumentē slavenās mākslinieces gatavošanos savas dzīves nozīmīgākajai performancei.

Simtiem cilvēku pavada nakti aiz Ņujorkas Modernās mākslas muzeja durvīm, lai sagaidītu tā atvēršanu nākamās dienas pusdienlaikā un gūtu iespēju uz pāris minūtēm nonākt Marinas Abramovičas redzes lokā. 8 stundas dienā, 6 dienas nedēļā, 3 mēnešu garumā māksliniece gatava piekalt savu skatienu katram, kas apsēžas krēslā viņai pretī. Šī publikai ir ne tikai iespēja mākslinieces acīs ieraudzīt savu atspulgu, bet arī ar visdažādākajām provokācijām piesaistīt sev pasaules uzmanību.

63 gadus vecā serbu izcelsmes māksliniece, kas kopš 60.gadiem izaicinājusi skatītājus visneiedomājamākajos veidos, tiek dēvēta arī par „performances mākslas vecomāti”. Abramoviča satricinājusi sabiedrību, savos darbos nesaudzīgi pētot pašas apziņu un ķermeni. 

Dokumentālā filma „Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē” ir emocionāls portrets, kas saņēmis atzninību lielākajos kinofestivālos visā pasaulē, tai skaitā Berlīnālē un Sandensas kinofestivālā. Darbs ieguvis augstu kritiķu vērtējumu un tiek dēvēts par „vienu no uzrunājošākajām filmām, kas pēdējo gadu laikā sasniegusi kino ekrānus”.

Filmas garums 105 minūtes.

Vairāk informācijas kinoteātra mājas lapā www.kinobize.lv

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu