Septiņi Gruzijas karavīri nogalināti pašnāvnieka sprādzienā Afganistānā (papildin.) • IR.lv

Septiņi Gruzijas karavīri nogalināti pašnāvnieka sprādzienā Afganistānā (papildin.)

2
No rozēm veidots Gruzijas karogs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Latvijas valstsvīri izsaka līdzjūtību Gruzijai

Pašnāvnieka sarīkotā uzbrukumā militārajai bāzei Helmandas provincē Afganistānā ceturtdien nogalināti septiņi Gruzijas karavīri, paziņojusi Aizsardzības ministrija.

“Pašnāvnieks spridzinātājs uzspridzināja kravas automašīnu blakus mūsu bāzei,” norādīja ministrijas preses pārstāvis. Vēl deviņi karavīri ir ievainoti, bet viņu dzīvībai briesmas nedraud.

Atbildību par uzbrukumu piektdien uzņēmušies talibi.

“Uzbrukums notika ap plkst.16, kad varonis (..) detonēja savu kravas automašīnu, kas bija pielādēta ar lieljaudas sprāgstvielām,” tīmekļa vietnē “Voice of Jihad” paziņojuši talibi. Paziņojumā teikts, ka uzbrukums noticis lielā Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) bāzē Helmandas provinces Nouzādas apgabalā.

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis līdzjūtības vēstuli Gruzijas prezidentam Mihailam Saakašvili. Prezidents savā un visas Latvijas tautas vārdā paudis visdziļāko līdzjūtību Gruzijas tautai, zaudējot savus karavīrus sprādzienā Helmandas provincē Afganistānā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) izteikuši visdziļāko līdzjūtību Gruzijas premjerministram Bidzinam Ivanišvili un ārlietu ministrei Maijai Pandžikidzei par Gruzijas karavīru nāvi, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Pagājušajā mēnesī līdzīgā uzbrukumā tika nogalināti trīs Gruzijas karavīri.

Starp starptautiskās koalīcijas valstīm, kas nav NATO dalībvalstis, Gruzijai Afganistānā ir vislielākais kaujas vienību karavīru skaits. Afganistānas Helmandas provincē dienē 1500 gruzīnu karavīru.

“Neskatoties uz šiem uzbrukumiem, Gruzijas armija (..) ir pilnībā gatava pabeigt uzdevumu, kas tai uzticēts,” uzstājoties televīzijā, uzsvēra ministrijas preses pārstāvis.

Arī Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili televīzijā norādīja, ka Gruzija “nesusi vēl vienu upuri mūsu brīvībai un neatkarībai”. Kopš 2009.gada Afganistānā kritušu 28 Gruzijas karavīri.

(papildināta ar precizētu informāciju)

Komentāri (2)

Ojārs 07.06.2013. 13.32

Ko krievi meklē Gruzijā?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu