Rēzeknē atklāj Latgales vēstniecību "Gors" • IR.lv

Rēzeknē atklāj Latgales vēstniecību “Gors”

33
Austrumlatvijas koncertzāle. Publicitātes foto

Austrumlatvijas koncertzāli atklās ar dziesmu spēli “Ķēniņmeita. Latgales pasaka”. Koncertos piedalīsies arī Liepājas Simfoniskais orķestris, ērģelniece Iveta Apkalna un pianists Vestards Šimkus

Šodien, 29.maijā un 30.maijā Rēzeknē izskanēs Latgales vēstniecības “Gors” jeb Austrumlatvijas koncertzāles atklāšanas koncerti, raksta aģentūra LETA. 

Koncerta pirmā daļa – dziesmu spēle “Ķēniņmeita. Latgales pasaka” – ir vitāls prieka un joku pilns iestudējums, kura galvenais varonis – trešais tēva dēls Duraceņš, pārvarot dažādus šķēršļus un pārbaudījumus, atmodina snaudošo Princesi. Koncerta pirmā daļa atklās savdabīgās, dažādu nāciju un laikmetu ietekmētās Latgales folkloras bagātības, šīs puses mūziķu, dejotāju un spēlētāju prasmes. Uzvedumā piedalīsies ap simts darbojošās personas – lielākoties bērni un jaunieši no Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas un mūzikas skolas, pilsētas koriem, deju kopām “Dziga” un “Dziguči”, folkloras kapelām, kā arī citi kolorīti Latgales mākslinieki. 

Savukārt koncerta otrā daļa atklās akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros – ar koncertflīģeļu “Steinway&Sons”, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējumu. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, solisti Krišjānis Norvelis un Guntra Kuzmina, dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem, kā arī citi mākslinieki. 

Latgales vēstniecības “Gors” atklāšanas pasākumi turpināsies arī 1.jūnijā un 2.jūnijā. 1.jūnijā notiks divi koncerti – plkst.17 koncertzālē ar kino un teātra mūzikas programmu viesosies Maestro Raimonds Pauls, Māra Briežkalna instrumentālā grupa, trio „Limonāde” un solisti, savukārt plkst.21 Lielo zāli pieskandinās latgaliešu grupas „Dabasu Durovys” un „Bez PVN”, kā arī viesi no Ukrainas – “r’n’b” duets Tamerlans un Aļena Omargalieva. 

Savukārt 2.jūnijā mazos bērnus un ģimenes priecēs muzikāli teatrāls uzvedums „Izlaidums Brīnumskapī”. Latgales vēstniecības “Gors” pirmā koncertsezona izskanēs 16.jūnijā, kad būs baudāms mūzikas un dzejas uzvedums „Imants un Ziedonis” Renāra Kaupera, Latvijas Radio kora un citu izcilu mākslinieku izpildījumā.

Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā no pašiem pamatiem ir uzcelta jauna koncertzāle. Reģionam nozīmīgā kultūras būve ir daudzfunkcionāls objekts, kurā ir divas akustiskās koncertzāles (viena no tām būs piemērota kino demonstrēšanai), telpas un aprīkojums semināru un konferenču rīkošanai, telpas profesionālajam orķestrim, dzimtsarakstu nodaļai, kafejnīcai. 

Biļetes uz  Austrumlatvijas koncertzāles koncertiem nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu