Labākais. Mūzika • IR.lv

Labākais. Mūzika

Jānis Žilde, žurnālists, mūzikas kritiķis

Ir kritiķi izvēlas aizejošā gada izcilākos darbus kultūrā, kurus iesakām noķert arī nākamgad, ja līdz šim vēl neesat paspējuši

Pašmāju ieraksti

Zig zag. Vēstules sniegavīram kosmosā
Viestura Kairiša filma Janvāris ir ne tikai ceļvedis vēsturiskajos barikāžu notikumos, bet arī noderīgs izziņas avots, lai gremdētos tā laika Latvijas kultūras dzīlēs, it īpaši neformālās rokmūzikas laukā. Viena no mūzikas grupām, kas, pateicoties filmai, noteikti ieguvusi kādu jaunās paaudzes fanu, ir 80. gadu Rīgas panki Zig zag, kas šogad klusi izdevuši jaunu studijas albumu. 

Vēstules sniegavīram kosmosā, protams, vairs nav nekāds skabargainais pankroks, bet pieredzējušu vīru filozofisks apcerējums par aizgājušo laiku sajūtām un atmiņām, par cīņu biedriem, kas zaudēti un, gluži kā sniegavīri kūstot, izgaisuši kosmosā. 

Izdevējs Naba Music.


Marta. Dabas parādība
Inteliģenta, personiska, mūsdienīga un vienlaikus nepārproducēta popmūzika ir retums. Tāpēc šādas retas dabas parādības Latvijas mūzikā noteikti jāizceļ. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu