5 interesanti koncerti jūnijā • IR.lv

5 interesanti koncerti jūnijā

Aina no baleta Ņižinskis. Publicitātes foto
Gunda Miķelsone, speciāli Ir

Skotu dūdinieks Roberts Džordans.
Publicitātes foto

No 2. līdz 18. jūnijam dažādās koncertvietās Rīgas festivāls
Festivāls aicina pieredzēt dažādu žanru un sastāvu mūzikas notikumus. Pianists Reinis Zariņš un Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā iedzīvinās Pētera Vaska un viņa domubiedru Artura Maskata un Andreja Selicka opusus. Pianists Vestards Šimkus ielūkosies franču impresionisma vecmeistara Kloda Debisī hrestomātiskajā 24 prelūdiju ciklā, tverot ūdens, senu leģendu un cilvēku tēlu acumirkļus. Trio Palladio pretstatīs klavieru trio klasiku un jaunāku laiku mūzikas atklājumus Ludviga van Bēthovena, Valentīna Silvestrova un Santas Ratnieces skaņu tīklojumos. Svētku noskaņa dzirkstīs Jāņa Erenštreita 80 gadu jubilejas koncertā, bet Latvijas Radio bigbends satiksies ar reperi Ozolu īpaši bigbenda sastāvam tapušās Ozola dziesmu aranžijās. Savukārt festivāla noslēgumā kamerorķestris Sinfonietta Rīga satiksies ar igauņu maestro Olari Eltsu Skotijai veltītā mūzikas programmā, ko vainagos skotu dūdinieka Roberta Džordana performance.
Latvijaskoncerti.lv

11. jūnijā Vidzemes koncertzālē Cēsis Kremerata Baltica. Vēstījumi un atklājumi
Kamerorķestris Kremerata Baltica 25. sezonas noslēguma koncertā runās par traģiskajiem notikumiem kaimiņvalstī. Programmas centrālie stūrakmeņi būs Dmitrija Šostakoviča Kamersimfonija jeb meistara Astotā stīgkvarteta pārlikums kamerorķestrim, Valentīna Silvestrova opuss Vēstnieks un turku komponista Fazila Saja klavierkoncerts Zīda ceļš — darbi, kas aicinās domāt par katra cilvēka sirdsapziņu un atbildību. To apliecina arī orķestra mākslinieciskais vadītājs Gidons Krēmers: «Mūsu mērķis nav izklaidēt auditoriju, bet gan likt katram skatītājam un klausītājam ieskatīties sevī. Un, paplašinot apziņu, likt iedomāties par cilvēces likteni un savu īpatno lomu tajā, kas notiek. Vienaldzība ir pati bīstamākā slimība. Pat ja māksla nespēj izglābt pasauli, tā spēj mūs šķīstīt.»
Cesukoncertzale.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu