Par "Pussy Riot" atbalstīšanu pareizticīgie pieprasa atcelt Madonnas koncertu • IR.lv

Par “Pussy Riot” atbalstīšanu pareizticīgie pieprasa atcelt Madonnas koncertu

12
Madonna Maskavā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Prokuratūra pieprasa “Pussy Riot” dalībnieces izolēt no sabiedrības – trīs gadus cietumā

Krievijas pareizticīgās baznīcas atbalstītāji otrdien pieprasījuši aizliegt popdīvas Madonnas koncertus, jo viņa rosinājusi atbrīvot no apcietinājuma huligānismā apsūdzētās pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieces.

Ierodoties Maskavā, Madonna pauda cerību, ka apsūdzētajām “Pussy Riot” dalībniecēm nenāksies vēl ilgāk palikt cietumā, raksta LETA/AFP. “Es esmu pret cenzūru, un savas karjeras laikā vienmēr esmu atbalstījusi vārda brīvību,” viņa teica. “Tāpēc es domāju, ka vēršanās pret viņām ir netaisnīga, un es ceru, ka viņām nenāksies pavadīt cietumā vēl septiņus gadus.” “Tā būtu traģēdija,” viņa piebilda.

Madonnas koncerti paredzēti otrdien Maskavā un ceturtdien Sanktpēterburgā.

Jau vēstīts, ka trīs “Pussy Riot” dalībnieces – Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča – tiek apsūdzētas reliģiska naida motivētā huligānismā par antiputiniskas “panku lūgšanas” akcijas “Dievdzemdētāja, padzen Putinu!” sarīkošanu Krievijas galvaspilsētas Kristus Pestītāja katedrālē šā gada februārī. Sievietes ieslodzījumā pavadījušas piecus mēnešus.

Krievijas Pareizticīgo karognesēju savienības pārstāvis uzskata, ka dziedātāja iejaucas valsts iekšējās lietās un izdara spiedienu uz tiesu. “Mēs paši nespējam aizliegt viņas koncertus, taču varam vērsties pie amatpersonām, kas sevi sauc par pareizticīgajiem, lai to panāktu,” pārstāvis teica ziņu aģentūrai “Interfax”. “Šī sīkā dziedātāja atklāti izsmej mūsu likumus, tradīcijas un kultūru.”

Krievijas prokuratūra otrdien pieprasījusi trīs gadu cietumsodu huligānismā apsūdzētajām pankgrupas “Pussy Riot” dalībniecēm, paziņojot, ka pastrādātais noziegums ir tik smags, ka prasa viņu izolāciju.

“Šis noziegums ir smags, un prokuratūra uzskata, ka viņu labošanās iespējama tikai izolācijā no sabiedrības un sodam jābūt reālai brīvības atņemšanai,” paziņojis prokurors Aleksandrs Nikiforovs.

Prokurors pieprasījis atzīt apsūdzētās par vainīgām un piespriest viņām trīs gadu cietumsodu kolonijā. Maksimālais sods, ko var piespriest par reliģiska naida motivētu huligānismu, ir septiņi gadi cietumā.

Apsūdzētās savu vainu viņām izvirzītajās apsūdzībās noliedz.

 

Komentāri (12)

Māris Ķiberis 07.08.2012. 17.27

Tātad, naids pret Putinu Krievijā tagad tiek dēvēts par “reliģisku naidu”? Vai tad Vladimirs Pirmais ir kanonizēts?

+19
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > Māris Ķiberis 08.08.2012. 00.52

    krievi par pareizticiigajiem sauc tos kuri tic pūķina un komunizma uzvarai , lai dziivo pūķins , paareejie skaitaas tautas ienaidnieki….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 07.08.2012. 17.20

Man kā ticīgajam tikai šausmās jāšūpo galva. Tāda baznīcas un varas kopprostitūcija ka tik turies. Nekā jauna protams šajā pasaulē, bet tomēr besī.

+13
-2
Atbildēt

1

    janazakovica > andrisskrastins 08.08.2012. 00.37

    ja katoli butu isti kaa kadreiz..madonnu sen jau sadedzinatu uz sarta par katolu baznicas zaimosanu..kaa jau italu katolieti.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Kaspars Špūle 07.08.2012. 17.35

Luīza Veronika Čikone (“Madonna”) intervijā avīzei “Kommersant”:
Да, я понимаю, что некоторых людей оскорбило то, что они выступали в церкви. Наверное, это была ошибка. Как бы ни была коррумпирована церковь, храм — это место, которое для многих людей значит слишком много, люди ходят туда молиться. Наверное, стоило устраивать это представление не в церкви, а перед церковью. Может быть, это было бы даже более эффективно. Я считаю, что они были неправы в выборе места, но в главном они были правы.
http://kommersant.ru/doc/1996968

+3
-2
Atbildēt

2

    gliters > Kaspars Špūle 08.08.2012. 10.35

    “Droši vien šo izrādi vajadzēja rīkot nevis baznīcā, bet pie baznīcas. Varbūt tas pat būtu efektīvāk.”

    Arī tad “aizvainoto ticīgo” koris, kas pēc būtības tās pašas “no augšas” diriģētās masveida “darbaļaužu vēstules” vien ir, nebūtu klusāks.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 07.08.2012. 18.40

    Tulkojums:
    — Jā, es saprotu, ka dažiem bija apvainojoša viņu uzstāšanās baznīcā. Droši vien tā bija kļūda. Lai kā nebūtu korumpēta Baznīca, templis tomēr ir vieta, kas daudziem ir ļoti svarīga, cilvēki dodas turp, lai lūgtu Dievu. Droši vien šo izrādi vajadzēja rīkot nevis baznīcā, bet pie baznīcas. Varbūt tas pat būtu efektīvāk. Uzskatu, ka nepareiza bija vietas izvēle, bet pēc būtības viņām bija taisnība.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu