Kaitbordists atradies, toties jūrā pazudis sērfotājs • IR.lv

Kaitbordists atradies, toties jūrā pazudis sērfotājs

42
Kaitbordists virs jūras. Foto: LETA

Negaiss Talsos un Sabilē norauj jumtus

Jūrā pie Engures novada svētdien pazudis vēl viens atpūtnieks – sērfotājs ar vējdēli. Atšķirībā no tajā pašā rajonā pazudušā kaitbordista, kurš pirmdien atradās sveiks un vesels, sērfotājs pagaidām nav atrasts.

Jūras spēku flotiles (JSF) Krasta apsardzes dienesta (KAD) sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina informēja, ka svētdien vakarā, vēja ātrumam pārsniedzot 27 metrus sekundē un viļņu augstumam sasniedzot trīs metrus, vienlaicīgi nelaimē nokļuva gan kaitbordists jūrā pie Lapmežciema, gan sērfotājs ar vējdēli pie Klapkalnciema, kas ir tai pašā novadā, ziņo LETA.

Abas minētās personas sāka meklēt JSF KAD Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (“MRCC Riga”). Uz notikuma vietām tika norīkots Rīgas ostā dežūrējošais JSF kuģis “Skrunda” un Valsts Robežsardzes kuteris. Tāpat meklēšanā iesaistījās Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters “Mi-17”, bet krastā dežūrēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta brigāde un pašvaldības policijas pārstāvis. Meklēšanā piedalījās arī Valsts policija.

Ap plkst.2 meklēšanas un glābšanas darbi tika pārtraukti, bet šorīt atkal atsākti.

Kaitbordists, uzzinājis, ka tiek meklēts, pirmdien ap pusdienlaiku piezvanīja uz vienoto ārkārtējo notikumu tālruni 112 un paziņoja, ka viņš veiksmīgi ticis krastā un viss ir kārtībā.

Savukārt pie Klapkalnciema pazudušais sērfotājs joprojām nav atrasts. Pēc vairākkārtējas akvatorijas pārmeklēšanas viņa glābšanas operācija šodien tika pārtraukta, pastāstīja Ulbina.

Talsos un Sabilē negaisa laikā vairākām ēkām pilnībā vai daļēji norauts jumts, informēja Talsu novada domes izpilddirektors Normunds Tropiņš.

Talsos pilnībā bez jumta palikusi kāda privātmāja, bet daļēji norauts piecstāvu daudzdzīvokļu ēkas jumts. Pašlaik notiek darbi, lai daudzdzīvokļu ēku pārsegtu ar plēvi. Talsos daļēji cietis arī kādas iestādes ēkas jumts.

Sabilē jumts norauts trīsstāvu dzīvokļu ēkai, – arī tur tiek risināts jautājums par ēkas pārsegšanu ar plēvi. Sabilē daļēji cietis kādas privātmājas jumts. Vējš Talsu apkaimē lauzis arī koku zarus.

Pašlaik pašvaldība turpina apkopot informāciju par negaisa laikā vēja nodarītajiem postījumiem. Vaicāts, vai pašvaldība iedzīvotājiem kompensēs radušos zaudējumus, Tropiņš uzsvēra, ka vispirms esot jānoskaidro, vai cietušās ēkas ir apdrošinātas, un tālāk jau pašvaldība izvērtēs, kādas ir tās iespējas sniegt atbalstu cietušo ēku īpašniekiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vakar saņēmis 24 izsaukumus negaisa laikā nolauztu koku dēļ, aģentūru LETA informēja VUGD.

 

Komentāri (42)

Aga, Čirka 30.07.2012. 15.01

 
Diena ziņo, ka esot atradies, pats vēlāk ticis krastā – http://www.diena.lv/latvija/zinas/jura-mekletais-kaitbordists-krasta-ticis-pasa-spekiem-13960085

+2
0
Atbildēt

0

Egitazz 30.07.2012. 11.27

es saprotu, ka tas ir ekstrēms sporta veids. Bet tas negaiss jau parasti nesākas sekundes laikā, bet vējš pakāpeniski pieņem ātrumā, pie tam bija arī prognozes – un kāda velna pēc tādā laikā ņemties ar to kaitu?

+6
-5
Atbildēt

3

    Liene Perevalova > Egitazz 30.07.2012. 23.12

    Ir gadījies tādā situācijā trāpīties. Vējš no krasta. Viļnu nav. Vētra sākas, diezgan pēkšņi. Serfam buras lielums tiek piemeklēts pēc veja stiprima, līdz ar to bura vairs nav valdāma. Vienīgā iespēja nogaidīt, bet tevi visu laiku nes prom no krasta…. Paredzēt to protams var, bet ne visiem ir šādu situāciju pieredze.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aga, Čirka > Egitazz 30.07.2012. 14.59

     
    Tādiem negaisiem “pakāpeniski” ir minūšu jautājums, kamēr no normāla vēja tiek līdz 25 m/s. Pats negaiss ilgst ne vairāk par pārdesmit minūtēm.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Egitazz > Egitazz 30.07.2012. 16.21

    tak jau no piektdienas brīdināja, ka gaidāma vētra! vēlme skeitot lielāka par iespējamiem draudiem?

    Nu tad lai paraksta iepriekš papīrus, ka pēc tam gatavs apmaksāt meklēšanas operāciju no saviem līdzekļiem.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

Ilze Liepiņa 30.07.2012. 11.22

ārprāts, droši vien mēģināja tikt atpakaļ krastā, bet gāja dziļāk un dziļāk jūrā :( cerams atradīsies un vesels

0
-1
Atbildēt

4

    dzintarz > Ilze Liepiņa 30.07.2012. 12.14

    Cerams, ka atradīsies.
    Vienīgi nesaprotu kāpēc bija jāzvana 911 un jātērē publiskā nauda šim gadījumam?
    Cilvēks izdara izvēli. Kāpēc par to jāatbild/jākompensē pārpalicējiem?
    Aizlidoja vētrā – un miers! Vējiem līdzi! Gone with the wind!
    Kas tā tāda par sociālistiski/komunistisku domāšanu?

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Ilze Liepiņa 30.07.2012. 13.38

    Interesanti, kas konkrēti jums “divu govju pupu (kapitālistu/zociālistu) zīdējiem” nepatīk?
    Atbildība? Pakļautība?

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Ilze Liepiņa 30.07.2012. 16.38

    Ziniet, cienītais, lai saskatītu un izvērtētu analoģijas (lietotu šādas analīzes metodes) nepieciešams ļoooti attīstīts domāšanas aparāts.

    Tāpēc neieslīgsim diskusijā.

    Turklāt sportists jau veiksmīgi pašatradies. Šodien ap pusdienlaiku. Varbūt pat nemaz nebija jūrā meklējams.
    Tā gadās.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    evameijere > Ilze Liepiņa 30.07.2012. 16.20

    Diezgan vienkāršots skats.
    Pēc šīs pašas analoģijas mēs varētu arī norakstīt cilvēkus, kas ir cietuši autoavārijās uz slidena ceļa (idiots, nemāk braukt, pats vainīgs), tos, kuriem nodeg māja (nav naudas krāsns remontam, tad nu saņem), jahtas apkalpes, kur cilvēki pārkrīt pār bortu (ko līdi jūrā, ja zini, ka var iekrist).
    Tāpēc jau mums ir glābšanas dienests, lai šādās situācijās palīdzētu.

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu