Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmdien Latvijā plosījās stiprs negaiss ar vēja brāzmām un lietusgāzēm, bet vietām pat lielgraudu krusu. Vētra sagāza kokus, pārrāva elektrības vadus, izsita logus un bojāja jumtus. Vislielākie postījumi nodarīti Zemgalē. Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) uzdevis apzināt postījumu apjomu lauksaimniecībā visā Latvijā. Lieli postījumi nodarīti Tērvetes dabas parkam, kas uz laiku slēgts. Kopumā Latvijā mežaudžu postījumi sasniedz ap 1000 ha. Lielgraudu krusa izsita ap 40 logu Jaunpils pilī. Dobeles pusē negaisa laikā fiksētas vēja brāzmas 33 m/s, bet Madonā pievakarē vēja ātrums sasniedza 30 m/s. Rīgā negaiss appludināja ielas. Vētrā Sventes pagastā gājis bojā cilvēks.

Pašvaldību lietu ministrs Māris Sprindžuks (AS) pirmdien deva rīkojumu par ārkārtas finanšu revīzijas veikšanu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā, kas nonākusi smagā finansiālā situācijā. Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljoni eiro. Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (Kopā Latvijai) atzinis pilsētas finansiālās grūtības, bet noliedzis domes vainu notikušajā.

Trīs Rīgas domes koalīcijas partneri — Jaunā Vienotība, NA/LRA un Kods Rīgai — pagājušajā nedēļā konceptuāli vienojās par sadarbību ar pašreizējo opozīcijas frakciju Gods kalpot Rīgai. Pirms tam līdzīga vienošanās panākta ar Latvijas attīstībai frakciju, gatavi atbalstīt koalīciju ir divi neatkarīgie deputāti. Kustības Par! biedri partijas domē svētdien vienojās, ka vislabāk būtu turpināt līdzšinējās koalīcijas darbu. Par! deputāti Laima Geikina un Ivars Drulle atbalstīs jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, lai izbeigtu spekulācijas par domes ārkārtas vēlēšanām, tviterī vēsta partija. 

Veselības ministrija iepazīstināja ar slimnīcu tīkla sakārtošanas plānu, kas paredz slimnīcu uzņemšanas nodaļas pārvērst par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļām. Taču pēc divu dienu sarunām ar slimnīcu un pašvaldību pārstāvjiem Veselības ministrija nolēmusi tomēr neslēgt dzemdību nodaļu Dobeles un Balvu slimnīcā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu