Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Baraks Obama ir pirmais ASV prezidents, kurš apmeklējis Hirosimu — tur 1945. gada 6. augustā amerikāņi nometa atombumbu, lai piespiestu Japānu kapitulēt Otrajā pasaules karā. Tā cilvēces vēsturē bija pirmā reize, kad tika pielietots atomierocis. Bojā gāja 70 000 iedzīvotāju, bet vairāk nekā 200 000 cilvēku mira vēlāk no starojuma sekām. Pēc trim dienām amerikāņi nometa otru atombumbu Nagasaki.

Nedēļas notikumi pasaulē


Pēc 709 dienu ieslodzījuma
Krievijā Ukrainas lidotāja Nadija Savčenko atgriezās Ukrainā. Viņa tika apmainīta pret diviem Ukrainā notiesātajiem Krievijas karavīriem. Prezidents Porošenko piešķīra Savčenko Ukrainas varoņa goda nosaukumu un solīja, ka Ukraina atgūs ne tikai Savčenko, bet arī Krievijas okupēto Donbasu.

Ukrainas prezidents aizliedzis iebraukt Krievijas propagandistiem no telekanāla Russia Today un Pirmā kanāla. Sankcijas noteiktas līdz 2017. gada 31. decembrim. Vienlaikus atceltas septembrī noteiktās sankcijas pret 29 ārvalstu žurnālistiem, arī no Latvijas un Igaunijas. Sankciju sarakstā bija Latvijas krievu avīzes Vesti Segodņa žurnālisti Nikolajs Kabanovs, Vladimirs Bučeļņikovs, Eduards Eļdarovs un Ēriks Rugaļskis.

G7 valstu līderi atbalstīja sankciju saglabāšanu pret Krieviju, kamēr pilnībā netiks izpildītas Minskas vienošanās. Turklāt līderi paziņoja, ka gatavi ieviest pat jaunas sankcijas, ja būs tāda nepieciešamība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu