Cēsīs filmēs epizodes amerikāņu mākslas filmai • IR.lv

Cēsīs filmēs epizodes amerikāņu mākslas filmai

27
Cēsis no putna lidojuma, redzama arī senā pils. Publicitātes foto

Filmā lomas ir arī latviešu aktieriem 

Epizodes asa sižeta amerikāņu mākslas filmai „Nevsky prospect” tiks filmētas Cēsīs. Filma ir starptautisks projekts, kas top, sadarbojoties Dienvidkalifornijas Universitātes Kinematogrāfijas skolai (USC School of Cinematic Arts) ar Latvijas filmu studiju RFS (Rīgas Filmu studija).

Projekts ir starptautisku atzinību ieguvušā jaunā režisora Radžifa Dasani pirmā patstāvīgā pilnmetrāžas mākslas filma, kuras uzņemšana kļuva iespējama pēc prestižās Studentu Oskara balvas iegūšanas par filmu “Dienas darbs”, informē Cēsu Kultūras un tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska.

Filma ir spraigs stāsts par amerikāni Ralfu, kurš ierodas Latvijā, lai klātienē satiktu internetā iepazītu meiteni, bet šī tikšanās neizvēršas kā iecerēts un Ralfu nolaupa.

Rīgā filmēšana sākusies 17.oktobrī, bet no 24. līdz 26.oktobrim arī Cēsīs tiks uzņemtas dažas filmas epizodes. Filmēšana notiks Viduslaiku pilī un pils dārzā. Cēsu pils režisoram iepatikusies pēc viesošanās pilsētā, tā pilnībā atbilst viņa mākslinieciskajām iecerēm.

Režisors Radžifs Dasani par gaidāmo filmēšanu Cēsis: “Kad pirmo reizi apmeklējām Cēsu pili, mums tiešām aizrāvās elpa no tā skaistuma ko sastapām uz ikviena soļa. Amerikai vēsturiskas ēkas ir liels retums, un mums bija skaidrs, ka vēlamies filmēt šeit.”

Filmas aktieru ansambli veido amerikāņu aktrise Tina Kasciani (Tina Casciani), kura zināma no seriāla “CSI Miami”, kā arī tēlojusi filmās “Paraugdžeki”(2008), “Zoolander” (2001), un kanādiešu aktieris Gerijs Hadsons (Gary Hudson), kas tēlojis tādās filmās kā “Two for the Money” (2005). Filmā piedalās arī latviešu aktieri Madara Botmane, kura filmā atveido vienu no vadošām lomām, Pēteris Gaudiņš un citi.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu