Ar vienu pasūtījumu pamatā • IR.lv

Ar vienu pasūtījumu pamatā

Līga Andersone un Valdis Liseks, Light Lab izveidotāji. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Studija Light Lab sāka ar reklāmu filmēšanu, bet tagad veido politisko šovu krievvalodīgai auditorijai, kas gatava brīvi domāt

Kā stilīgā milzu bārā. Ja nezina, kas šeit atrodas, Light Lab filmēšanas studija, ko Līga Andersone un Valdis Liseks vada kopš 2012. gada, izskatās pēc lieliskas izklaides vietas ar augstiem griestiem, ķieģeļu sienām un labu kafiju — steidzīgie darbinieki to malko pie saviem datoriem. 

Līdz 2017. gadam Līga un Valdis filmēja reklāmas, strādāja TV un videospēļu industrijai — uzņēmuma vēsturē ir ap 150 uzfilmētu reklāmu un 3D animācijas darbu. Viņu klientu vidū ir tādi skaļi vārdi kā Eiropas Centrālā Banka, Latvijas Banka un raidorganizācija Deutsche Welle, kas jau daudzus gadus izlaiž satīrisko šovu Zapovedņik krievu valodā. Šovs apskata aktuālos politiskos notikumus pasaulē un īpaši saistībā ar agresorvalsti. 

Tieši ar šī šova sēriju filmēšanu pēdējos sešus gadus nodarbojas Light Lab. Intensīvais režīms — katru nedēļu pa vienai šova sērijai, kas tiek uzfilmēta tikai četrās dienās — nozīmē, ka uzņēmums citus darbus piekrīt darīt izņēmuma kārtā, jo labi nopelnīt var ar šo vienu apjomīgo projektu. YouTube tam ir vairāk nekā viens miljons abonentu.

Četrās dienās — vesela filmiņa

Seriālā Zapovedņik darbojas animēti tēli. Jaunākajā sērijā Putins tiekas ar Ziemeļkorejas līderi, vēlāk ar Baltkrievijas līderi un kopā ar Lavrovu apspriež, kā būs dzīvot Ziemeļkorejā trijatā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu