Nelegālie imigranti grib iekļūt ar viltotiem dokumentiem • IR.lv

Nelegālie imigranti grib iekļūt ar viltotiem dokumentiem

26
Foto: Kaspars Krafts, F64

Garbars: Trīs reizes palielinājies šādu nelegālo imigrantu skaits

Latvijā trīs reizes palielinājies nelegālo robežas šķērsotāju skaits, kuri izmanto galvenokārt viltotus dokumentus, – tā Latvijā mēģinājuši iekļūt vairāk nekā 30 Kongo pilsoņi, – LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars. 

Viņu galamērķis ir Eiropas Savienība, galvenokārt Skandināvijas valstis. Pēc Garbara teiktā, pēc aizturēšanas visi šie cilvēki ir gatavi pieprasīt patvērumu. Kamēr tiek izvērtēts patvēruma pieprasījums, viņi paliek Latvijā. Daļai nelegālo imigrantu patvērums jau ir atteikts, raksta LETA. 

Latvijā nelegāli mēģina ieceļot arī Kamerūnas iedzīvotāji, ir liels skaits patvēruma meklētāju no Gruzijas. Patvēruma meklētāju vidū vairākiem cilvēkiem bijis liegums iebraukt Šengenas zonā, taču nav bijis ar noziedzību saistītu personu, stāstīja Garbars un piebilda, ka Latvija nav nelegālo imigrantu mērķa valsts. 

Tā otrdien, 9.augustā, Valsts robežsardzes (VRS) darbinieki lidostā “Rīga” aizdomās par viltotas Šengenas, konkrēti – Vācijas, vīzas izmantošanu, aizturējuši kādu no Maskavas ieceļojošu Armēnijas pilsoni. Armēnijas pilsonis aizturēts, un sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275.panta pirmās daļas par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu.

Kopumā 9.augustā VRS amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 37 likumpārkāpumus. Robežšķērsošanas vietās konstatēti 15 robežpārkāpumi. 

Tā, piemēram, Daugavpils pārvaldes Robežnieku robežapsardzības nodaļas robežsargi aptuveni divus kilometrus no valsts robežas par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēja septiņas personas, kuru intervēšanas laikā noskaidrots, ka personas šķērsojušas Latvijas-Baltkrievijas robežu ar mērķi pieprasīt patvērumu Latvijā.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu