Safari ar Lukašenko • IR.lv

Safari ar Lukašenko

Baltkrievu robežsargi pavada migrantus uz Lietuvas robežu. Foto — Lietuvas robežsardze
Re:Baltica, BIC, Siena.lt, Frontstory.pl

Tuvojoties NATO samitam, kas jūlijā notiks Viļņā, spēkā pieņemas spekulācijas, ka kaimiņvalsts Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko to varētu «atzīmēt» ar vēl vienu migrantu vilni

Kad maija vidū Lietuvas policistu grupa sāka naktsmaiņu, viņi gaidīja parastu darba cēlienu. Ierastās patruļas laikā viņi pamanīja Audi, kas panikā metās bēgt. Auto bija septiņi migranti no Sīrijas, kurus moldāvu autovadītājs veda no Latvijas. Pēc pāris kilometru pakaļdzīšanās asā pagriezienā auto vadītājs nesavaldīja spēkratu un iebrauca ūdenstilpē. Divi cilvēki — vadītājs un viens no pasažieriem — gāja bojā. Lietuvas robežsardze medijiem paziņoja, ka aizturētos migrantus sūtīs atpakaļ uz Latviju, kur tie bija nokļuvuši, nelegāli šķērsojot robežu no Baltkrievijas, liecina vietējo mediju ziņas.

18. maijā Lietuvā avarējušais spēkrats, kas veda sīriešu grupu no Latvijas.
Foto — Lietuvas policija

Lietuvas amatpersonas bez lieka diplomātiskuma norāda, ka tieši Latvija pašlaik ir robežas vājākais posms. Caur šejieni tālāk uz Eiropu, visbiežāk — Vāciju, virzās migranti, kas Eiropā nonākuši ar Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma apzināti sniegtu palīdzību un ko Baltijā un Polijā dēvē par «hibrīdkaru». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu