Olimpiskajai dienai necerēti liela dalībnieku atsaucība • IR.lv

Olimpiskajai dienai necerēti liela dalībnieku atsaucība

31
Foto: Gatis Gierts, F64
Karīna Vītiņa

30.septembrī „Olimpiskajā dienā” piedalīsies 23 000 dalībnieku

Necerēti lielu atsaucību guvis Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) aicinājums pašvaldībām, olimpiskajiem centriem un izglītības iestādēm pieteikties sporta pasākuma „Olimpiskā diena 2011″ organizēšanā, informē LOK sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe – Vīksne.

Šī gada 30.septembrī Olimpiskā diena notiks 40 norises vietās, kas aptver visus Latvijas reģionus. Pasākumam pieteikti vairāk nekā 23 000 dalībnieki 800 komandās.

Latvijas Olimpiskās dienas norise sāksies ar Olimpisko rīta rosmi visās norises vietās. Rīta rosmes mērķis ir tās dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas fiziskajām un garīgajām aktivitātēm, ar Olimpiskās dienas moto „Kusties, mācies, atklāj”.

LOK viceprezidents Žoržs Tikmers uzskata: „Šogad Olimpiskās dienas pasākumos galvenokārt piedalīsies skolu jaunieši, jo LOK vēlas vairot jaunās paaudzes interesi par sportu un Olimpisko kustību. Kolektīvi sporta pasākumi rada jauniešos kopības sajūtu, iemāca bērnus no mazotnes izprast un cienīt citus, kā arī spraigā sacensībā norūda raksturu”, uzskata Tikmers.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge norāda: „Olimpiskā diena ir domāta ikvienam, lai vai kāda būtu viņa sportiskā varēšana. Šī Diena ir kas vairāk par vienkāršu sportošanu, skriešanu vai vingrināšanos. Tā ir iespēja aizdomāties par Olimpiskajām spēlēm tajā nozīmē, ka mums vienmēr ir jācenšas parādīt pašu labāko, ko spējam, vienlaikus apzinoties, ka svarīgākais nav uzvarēšana vai zaudēšana, bet sapratne, kā vislabāk spēlēt šo spēli. Filozofija, kas var noderēt ikdienas dzīvē.”

Kā vienojošs dienas elements pasākuma dalībniekiem būs arī speciāli sagatavota ātruma stafete starp puišu un meiteņu komandām. Mākslinieciski noskaņotie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties vizuālās mākslas konkursā par Olimpisko tematiku.

Ir.lv jau informēja, ka SOK atsaukusies LOK aicinājumam un pirmo reizi uzņēmusies patronāžu par tautas sporta pasākumu Latvijā – Ģimeņu sporta festivālu, kuru organizē Latvijas Tautas sporta asociācija.

SOK patronāža tiek piešķirta katru gadu tikai trīs pasākumiem vienā kontinentā. Tie ir sporta pasākumi, kas balstīti uz Olimpiskās hartas principiem un pieejami visām sabiedrības grupām. Viens un tas pats pasākums var saņemt SOK patronāžu tikai vienu reizi.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu