Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Uzņēmējs, Apvienotā saraksta dibinātājs Uldis Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Pašreizējais prezidents Egils Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti.

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Valsts aizsardzības dienesta likumu. Par balsoja 68 deputāti, pret bija 11 frakcijas Stabilitātei! deputāti, nebalsoja pieci deputāti no Latvija pirmajā vietā. Pirmais iesaukums notiks šogad 1. jūlijā, un tas būs brīvprātīgs. Obligātajam dienestam būs pakļauti pilsoņi vīrieši viena gada laikā pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas.

Par spīti mediju iebildumiem, Saeima pagājušajā nedēļā pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus divos likumos, piešķirot tiem steidzamību. Grozījumi ļaus valsts iestādēm par valsts noslēpumu padarīt arī tādu informāciju, kas līdz šim bija salīdzinoši pieejama.

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Imigrācijas likumā, kas dod papildu laiku Latvijā dzīvojošiem Krievijas pilsoņiem nokārtot valsts valodas pārbaudi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu