Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima pagājušajā nedēļā konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kuri paredz pagarināt līdz novembra beigām uzturēšanās atļauju pieteikumu izskatīšanas termiņu Krievijas pilsoņiem, kuriem jākārto valsts valodas prasmju pārbaudījums. Rudenī pieņemtie grozījumi paredzēja, ka uzturēšanās atļauju pagarināšanai vairāk nekā 20 000 cilvēku līdz šā gada 1. septembrim būs jākārto latviešu valodas pārbaudījums. Tam nav pieteikusies gandrīz puse Latvijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu. Iekšlietu ministrija ierosināja ļaut atkārtoti kārtot valodas pārbaudījumu un pagarināt uzturēšanās atļauju izskatīšanas termiņu.

Latvijas Olimpiskajai komitejai, Izglītības un zinātnes ministrijai un par sportu atbildīgajai Saeimas apakškomisijai nav pieņemams Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ieteikums ļauj Krievijas un Baltkrievijas sportistiem individuāli kā neitrāliem sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās. Pret SOK ieteikumu asi iebilda Ukrainas sportisti, kā arī Polija, bet Vācijas ministre SOK rekomendācijas salīdzina ar pļauku ukraiņiem.

Valsts prezidents Egils Levits Saeimā iesniedzis grozījumus partiju finansēšanas likumā. Tie paredz, ka partijai ne mazāk kā 30% no valsts budžeta finansējuma jāizlieto tās darbības saturiskajai nodrošināšanai.

Latvijas Zemnieku savienība kongresā sestdien oficiāli nolēma neatbalstīt Egila Levita kandidatūru prezidenta vēlēšanās un par savu priekšsēdētāju ievēlēja ZZS Saeimas frakcijas vadītāju Viktoru Valaini.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu