Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saistībā ar speciālo avioreisu izmantošanu laikā, kad viņš bija premjerministrs, Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien paziņoja, ka no 10. aprīļa atstās ārlietu ministra amatu. 11. aprīlī Saeima varētu balsot par jaunu ministru. Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu par Kariņa lidojumiem speciālajos avioreisos.

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) 27. martā pasludināja vienu Krievijas vēstniecības diplomātu par Latvijai nevēlamu personu. Diplomātam Latvija jāatstāj līdz 10. aprīlim. Uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs, kuram izteikts Latvijas protests par vēstniecības ilgstoši īstenoto nepieņemamo un provokatīvo publisko komunikāciju.

Saeima pagājušajā nedēļā pieņēma aicinājumu ES nekavējoties izstrādāt 14. sankciju kārtu pret Krieviju un iekļaut tajā arī mangāna rūdu, lai novērstu tās nonākšanu Krievijā un izmantošanu militārajā rūpniecībā. Saeima arī aicina Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Somijas valdības pieņemt savstarpēji koordinētu lēmumu par tranzīta liegšanu divējādās lietojamības precēm. Par paziņojumu nobalsoja 47 koalīcijas deputāti, pret bija 10 Stabilitātei! deputāti, divi atturējās.

Saeima pieņēma Aizsardzības industrijas likumu. Tā mērķis ir nodrošināt aizsardzības preču un pakalpojumu piegādes drošību un veicināt aizsardzības industrijas attīstību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu