Dombrovskis vulkāna dēļ atcēlis vizīti Lielbritānijā • IR.lv

Dombrovskis vulkāna dēļ atcēlis vizīti Lielbritānijā

26

Britu sinoptiķi vēsta, ka pelnu mākonis līdz otrdienas vakaram pārklās visu Lielbritāniju

Ņemot vērā Īslandes vulkāna Grimsvētna izvirduma radīto ietekmi uz gaisa satiksmi, atcelta Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL, “Vienotība”) šonedēļ plānotā darba vizīte uz Lielbritānijas un Ziemeļīrijas apvienoto karalisti, vēsta aģentūra LETA.

Vizīte bija plānota 25.maijā un 26.maijā.

Vulkānisko pelnu dēļ agrāk nekā plānots uz Londonu no Dublinas pirmdien bija spiests doties arī ASV prezidents Baraks Obama, kurš ieradies Eiropā sešu dienu vizītē.

Īslandes vulkāna Grimsvētna darbības dēļ otrdien atcelts aviokompānijas “Ryanair” reiss no Glāzgovas uz Rīgu un no Rīgas uz Glāzgovu. Atceltā reisa pasažierus lūdz vērsties aviokompānijā.

Īslandes visaktīvākā vulkāna – Grimsvētna – izvirduma dēļ atcelti arī vairāki nīderlandiešu lidsabiedrības KLM un britu aviosabiedrības “British Airways” reisi. KLM atcēlusi vismaz 16 reisus, kas bija plānoti līdz otrdienas pulksten 12 pēc Latvijas laika. Savukārt lidsabiedrība “British Airways” pirmdien uz laiku atcēlusi lidojumus starp Londonu un Skotiju saistībā ar vulkānisko pelnu radīto drošības risku.

Savukārt Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācija “Eurocontrol” vēsta, ka atcelti jau 252 lidojumi.

Pelnu izvirdums no Īslandes aktīvākā vulkāna sākās sestdien. Svētdien tika slēgta Īslandes gaisa telpa, ko atkal atvēra tikai pēc 36 stundām. Lielbritānijas Meteoroloģiskais dienests vēsta, ka vulkāna pelnu mākonis jau pārklāj Skotijas ziemeļdaļu un līdz dienas vidum tas sasniegs Velsu, Anglijas ziemeļdaļu un Ziemeļīriju, bet līdz vakaram visu pārējo Lielbritānijas teritoriju. Norvēģijas dienvidaustrumus vulkāniskie pelni sasnieguši jau otrdienas rītā.

Tikmēr Grimsvētna aktivitāte ir samazinājusies, un tā izmesto dūmu staba augstums ir ievērojami sarucis, otrdien paziņoja Īslandes Meteoroloģiskais dienests.

“Aktivitāte ir samazinājusies. Tā ir daudz mazāka nekā pirmajā dienā”, tas ir, sestdien, skaidro aģentūras pārstāve. “Dūmu stabs ir mazāks nekā iepriekš. Vakar vakarā tā augstums bija septiņi līdz astoņi kilometri, bet nakts laikā tas sarucis līdz trim-pieciem kilometriem.”

Kad pērn pavasarī notika netālā Eijafjadlajegidla vulkāna izvirdums, Eiropas gaisa telpa tika slēgta uz mēnesi, izraisot pasaulē lielāko gaisa telpu slēgšanas apjomu kopš Otrā pasaules kara laika.

Komentāri (26)

Apelziino, Šmuuu, Nikucis 25.05.2011. 14.36

Brendu smaržas par VISZEMĀKAJĀM cenām Latvijā
Tavs Smaržu Veikals – http://www.TavasSmarzas.lv

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 25.05.2011. 12.08

Dombrovskis vulkāna dēļ atcēlis vizīti Lielbritānijā
——————————————————
Vispirms brauks vizītē pie Vulkāna un Hēfaista?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu