Mātes Zemes dienā aicina baudīt zemes augļus • IR.lv

Mātes Zemes dienā aicina baudīt zemes augļus

35
Lauris Vīksne, f64

Biedrība "Slow Food Rīga", kas atbalsta nesteidzīgas ēdināšanas kultūru un ekoloģiski tīru pārtiku, atzīmējot Mātes Zemes dienu, šodien aicina celt galdā ēdienus no vietējiem produktiem, ziņo biznesa portāls Nozare.lv.

Šodien, Mātes Zemes dienā, cilvēki visā pasaulē tiek aicināti uz kopīgi gatavotām ģimeniskām vakariņām, lai izbaudītu labu ēdienu un kopā būšanu nesteidzīgā, sirsnīgā gaisotnē. Biedrība "Slow Food Rīga" aicina šajā dienā likt galdā ēdienus, kas gatavoti no Latvijā audzētiem produktiem.

Sakarā ar Mātes Zemes dienu Jēkabpils Ģimenes krīzes atbalsta centrā notiks pasākums "Ģimenes sajūta", kuru organizē Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijas skolēni un skolotāji. Skolā ceps ābolmaizi no vietējo zemnieku produktiem, savukārt Mātes Zemes dienā Jēkabpilī visi kopā baudīs ābolmaizi un vērtēs Rīgas skolnieku koncertu. Bērniem tiks aizvestas arī Labdarības nedēļā savāktās drēbes, rotaļlietas un grāmatas.

Savukārt Rīgā 14.decembrī notiks svētku pasākums, kas veltīts Mātes Zemes dienai un starptautiskās organizācijas "Slow Food" 21.gadadienai. Tās būs svinīgas vakariņas restorānā "Vincents", kuru laikā pasniegs īpašus ēdienus un dzērienus, kas gatavoti no Latvijas zemnieku audzētiem un pārstrādātiem produktiem.

"Vakariņu laikā ar īpaši sagatavotu ēdienkarti, sēžot pie saimes galda, mēs godināsim mūsu zemniekus, kuri joprojām stingri turas pie Latvijas zemes, savas identitātes un mūsu senču tradīcijām," norādīja restorāna "Vincents" šefpavārs un "Slow Food Rīga" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Rītiņš.

Biedrības "Slow Food Rīga" iestājas par to, lai tiktu saglabāti Latvijā tradicionāli audzēti un pārstrādāti produkti, veicina Latvijas pārtikas patēriņa tradīciju uzturēšanu, iestājas par par tiešu piegādi no zemnieka klēts līdz pavāram, patērētājam vai pircējam. Biedrības princips: zemnieks, lopkopis un zvejnieks, kas gādā produktus, saņem par savu darbu atbilstošu samaksu un pilnībā var savu darbu veltīt tradicionālo produktu audzēšanai un pārstrādei, lai sagādātu labāko un kvalitatīvāko ēdienu atbilstoši katrai sezonai.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu