Rīgas Kinostudijā nogrimst “Titāniks” • IR.lv

Rīgas Kinostudijā nogrimst “Titāniks”

23
Telegrāfa istabā Herolds Braids - Valters Sīlis un Džeks Filips - Ērmanis Grīnvalds. No Publicitātes arhīva.
Ieva Alberte

Fotoreportāža no filmas “Titānikā” uzņemšanas

Šodien noslēdzas mēnesi ilgā filmas “Titānikā” (“Inside the Titanic”) uzņemšana. Tās režisors ir Ričards Deils, kurš ieguvis “Emmy” balvu, savulaik nominēts “Oskaram”, kā arī “Zelta globusam”. Filmas producenti ir "Dangerous Films Ltd." no Lielbritānijas, "Handel Productions" no Kanādas un "Baltic Film Services" Latvijas. “Titānikā” ir vēsturiskā filma, to paredzēts demonstrēt "The Discovery Channel" ASV un Kanādā, Francijas telekanālā “F2” u.c.

Filmā tiks inscenēti 1912.gada notikumi, kad pasaulē lielākais pasažieru tvaikonis, kas bija devies savā pirmajā reisā, sadūrās ar aisbergu un nogrima. Filmu paredzēts rādīt nākamgad, kad kopš prāmja nogrimšanas būs pagājuši 100 gadi. "Titānikā" iecerēta 90 minūšu gara. Filmas budžets ir ap 1,3 miljoni mārciņu.

Filmas producents Maikls Robinss stāsta, ka tajā nebūs jaunu un sensacionālu atklājumu, filma precīzi atainos traģisko notikumu. “Titāniks ir stāsts, kas fascinējis un fascinē cilvēkus gadu simteni. Tā ir lielākā un apbrīnojamākā mašīna. Un to nogremdē ūdens. Tikpat nevainīgs šķidrums, ko ikdienā dzeram.”

Uz jautājumu, kas ir otrs lielākais kuģis pasaulē, kas nogrimis un nesis cilvēku upurus, režisors Ričards Deils attrauc: “Un kas bija otrais cilvēks uz Mēness? Kuru tas interesē! Svarīgs ir pirmais, to arī atcerās. Cilvēki, kuri bija uz Titānika, kļuva slaveni. Titāniks ir visu laiku lielākā mašīna, kas jelkad kustējusies pa ūdeni. Monstrs. Padomājiet par ūdens lomu – ūdens kuģi virzīja, tai pat laikā ūdens nogalināja cilvēkus. Ūdens, kas ir it kā vienkāršāka lieta uz planētas, spēj nogalināt!”

Ričards uzteic filmēšanā iesaistītos latviešus, darbojoties ļoti augstā līmenī. “Protams, jums ir arī ļoti spēcīgi aktieri. Ļoti. Bagātīgi talanti. Īpaši vēlos izcelt Baksteru māti un meitu,” režisors Ričs uzteic Leonardu Kļaviņu un Antu Aizupi, kā arī Vili  Daudziņu, Inesi Dārtu-Daneviču un Krišjāni Salmiņu. Filmā kopumā piedalās ap 200 aktieru.

“Latvijā viss ir ļoti labi, vien jums vajag vairāk izcilu sieviešu kaskadieru. Jūs man prasāt, ko darīt? Kā! Pamudiniet, uztrenējiet!” novēl režisors, solot Rīgā atgriezties darba darīšanās.

Komentāri (23)

Kristaps Radkēvičs 03.11.2010. 22.30

“[…]Titāniks ir visu laiku lielākā mašīna, kas jelkad kustējusies pa ūdeni. Monstrs.” Manuprāt, mūsdienās ir daudz lielāki kuģi par titāniku, kā piemēram, Seawise Giant kas ir supertankers vai pat RMS Queen Mary 2 kas arī ir pasažieru kuģis.

+2
0
Atbildēt

1

    Oskaro > Kristaps Radkēvičs 04.11.2010. 15.59

    manuprāt, lielākais kuģis – monstrs – ir tā laika skatījumā, nevis šodienas

    0
    0
    Atbildēt

    0

raivis 05.11.2010. 14.58

Simts gadi aprit 2012. gadā nevis nākamgad. :D Turklāt režisors nav saņēmis, bet tikai nominēts Emmy. Un nav nominēts ne Oskaram, ne Golden Globe. Toties ir nominēts BAFTA.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu