De facto: SVF misijai Latvijā draudēts • IR.lv

De facto: SVF misijai Latvijā draudēts

56
Kaspars Krafts, F64

Draudi izteikti 2008.gada nogalē sarunu laikā par starptautisko aizdevumu

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas locekļi savulaik Latvijā saņēmuši draudus un steigā pametuši valsti, svētdien vēsta LTV raidījums “De facto”. To raidījumam apstiprinājusi gan Drošības policija (DP), gan bijušais premjers Ivars Godmanis.

“De facto” vēsta, ka starpgadījums noticis pirms diviem gadiem, laikā, kad valdība lēma par aizdevuma prasīšanu no starptautiskajām organizācijām. Valdība lēmumu pieņēma 2008.gada novembrī un jau pēc dažām nedēļām Latvijā ieradās pirmā SVF ekspertu misija, lai vienotos par aizdevuma nosacījumiem.

Kā zināms “De facto”, Latvijas valdības un aizdevēju sarunu pirmais raunds noslēdzies bez rezultāta, jo valūtas fonda eksperti misiju pēkšņi pārtrauca un tika evakuēti no Latvijas. Darbs palicis nepabeigts, jo kāda no misijas loceklēm saņēma draudu īsziņu. Darba grupa nolēmusi reaģēt tūlīt, un eksperti Rīgu pametuši, sarunas ar Latviju turpinot no Varšavas.

Tolaik valdību vadīja Ivars Godmanis, kurš raidījumam atklāja tā laika notikumu aizkulises: “Es biju mežā, un viņš [misijas vadītājs Rozenbergs] man zvanīja no lidostas jau. Kad es teicu, ka iedarbināšu visas drošības struktūras, kādas vien Latvijā ir, vienalga es saņēmu atbildi, ka lēmums jau ir pieņemts un ka viņi turpinās strādāt no Varšavas.”

Raidījums vēsta, ka tobrīd pastāvējusi versija, ka draudi iespējams saistīti ar “Parex” bankas pārņemšanu. Novembra beigās Latvijas amatpersonas saņēmušas Valūtas fonda misijas vadītāja vēstuli, kurā ieteikts no “Parex” bankas izslēgt tās īpašniekus, kā arī liegt viņiem tiesības saņemt no bankas labumus. To, ka bankas pārņemšana notikusi visai drudžainos apstākļos, pierāda fakts, ka Nacionālās drošības komisijas sēdē runāts par iespējamiem apdraudējumiem arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas amatpersonām. Uz neilgu brīdi apsardze bija nozīmēta komisijas vadītājai Irēnai Krūmanei.

Iespējamos draudus tūlīt pārbaudīja Drošības policija, kas sadarbojās arī ar SVF drošības dienestu. DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse Krūmiņa raidījumam stāstījusi, ka informācija saņemta no tā laika valdības “par signāliem, kas varētu apdraudēt SVF kādu darbinieku. Informācija tika pārbaudīta. DP sazinājās ar SVF drošības dienestu un pārbaudot šo informāciju netika gūti apstiprinājumi vai konstatējums, ka šai amatpersonai tiešam ir apdraudējums.” Viņa gan nevarēja atbildēt, kāpēc tik un tā valūtas fonda cilvēki nolēma no Latvijas aizbraukt.

Lai fonda eksperti vispār atgrieztos Latvijā, esot notikušas nopietnas sarunas ar vairāku valstu vēstniecībām. Pārbaudot informāciju, raidījumā secināts, ka par draudiem SVF ekspertiem zinājuši vien daži cilvēki premjera birojā. Arī šobrīd daudzām tā laika amatpersonām jautājumi par draudiem fonda ekspertiem bija pārsteigums.

Komentāri (56)

dro 10.10.2010. 22.44

Latvijas amatpersonas saņēmušas Valūtas fonda misijas vadītāja vēstuli, kurā ieteikts no “Parex” bankas izslēgt tās īpašniekus, kā arī liegt viņiem tiesības saņemt no bankas labumus.
________________________
Tāda ir PLL neklanīšanās “rietumu emisāru” priekšā – pārņemt banku bez audita, atļaut izņemt noguldījumus, K&K saņemt % no noguldījumiem, pārdot greznos limuzīnus u.t.t. Nu kādēļ klausīt ārzemnieku ieteikumus, ja pašiem galva uz pleciem? Latvija, mēs tevi dzirdam!!!:))

+24
0
Atbildēt

1

    Sanšains > dro 11.10.2010. 09.29

    Kāpēc tikai PLL? Lai atceramies neatlaidīgos, brīžiem pat izmisīgos ierosinājumus un vienādā balsu skaita dēļ dramatiskos balsojumus Saeimā sakarā ar “Parex”. Tieši toreiz (un arī uzturēšanās atļauju gadījumā) kļuva redzams, ka ļoti disciplinētu koalīciju spēj veidot PLL kopā ar “SASKAŅAS CENTRU” un PCTVL, kuras elektorātu Kremļa konsolidētāju ietekmē šoreiz pārņēmis “SASKAŅAS CENTRS”.

    Un neaizmirsīsim, ka poļu izcelsmes krāsotājs Jurkāns, kuram allaž dikti gribas pagozēties uzmanības centrā, savulaik, no “SC” prom iedams, izpļāpājās, ka “Saskaņas Centrs” būtībā vismaz toreiz bijis jāvērtē kā Smilšu ielas (Kargina&Krasovicka) projekts.

    “Saskaņas centrs”, ar ko daži tagad ļoti kaismīgi iesaka sadarboties…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mary75 10.10.2010. 23.14

Ir jau versija, ka draudēts ne tikai SVF, bet, arī dažām Latvijas tā laika augstām amatpersonām, kuras gan to neafišēja, taisni ar to izskaidrojami visi tie notikumi ap parexu, dīvaini lēmumi, un valstij tik neizdevīga pārņemšana.

+16
-2
Atbildēt

10

    kenzoo > mary75 11.10.2010. 12.04

    Uz ielas bez cīņas neatdod SAVU rokassomiņu ;) VALSTS miljonus mierīgi atdotu, ja tāpat paturēt sev nesanāktu

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 11.10.2010. 01.47

    …ja zināja un nerīkojās…kā tādu darbību sauc?…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > mary75 11.10.2010. 06.19

    Pareizi, Ivar! Godmanis jau 1991. gada augusta puča laikā bija populārs ar paniku, — telefoniski vienīgais, ko varēja iekšlietu ministram Vaznim pateikt, bija: “ALOIZ, TINIES!” Pats Godmanis ir bijis spiests to TV atzīt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 11.10.2010. 01.36

    …sveiciens!…
    …..nez kāpēc, bet Godmaņa atbildes izskatījās stipri nepārliecinošas…pieņemsim,ka par šādām lietām tiešām skaļi nemēdz runāt…bet…tas nu ir pārāk nopietns ČP priekš valsts, lai neķertos pie nopietnas izmeklēšanas…jo galu galā…tas grauj arī valsts prestižu….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > mary75 11.10.2010. 01.39

    Jau teicu – Godmanis noteikti zina par lietas apstākļiem bez nekādas izmeklēšanas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 11.10.2010. 02.19

    …eh, kā mums ar tiem valstsvīriem neveicas!…vieni vienīgi jautrīši!…Godmanis, Kalvītis…īpašais gadījums – Emsis…utt…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 11.10.2010. 02.12

    no Godmanja tas bija smiekligi – biju mezha, sanjemu zvanu ka bijusi tada iszinja, tad zvaniju vinjiem un tie teica ka tikko iszinju sanjemushi zvanijushi uz Varshavu un jau brauc prom.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > mary75 11.10.2010. 03.42

    Domāju, ka šajā gadījumā to sauc – pārbijies. Es domāju, ka šajā gadījumā nebija darīšana ar parastiem vietējiem bandītiem, bet gan krietni lielākām aizrobežu zivīm.
    Nekādi, protams, neattaisnoju Godmani, bet man ir aizdomas, ka šajā gadījumā daži mūsu tā saucamie valstsvīri burtiskā nozīmē glāba savu ādu.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > mary75 11.10.2010. 01.29

    nu un tad tagad vienmer kad sanjems draudigu Zelta Zivtinjas iszinju no kada psiha nenormala banditiem tiks atdotas bankas?
    uz ielas parasti pat meteli vai rokassominju neviens bez cinjas neatdod.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > mary75 11.10.2010. 01.38

    Es domāju, ka Godmanis un aptaujātie drošībnieki laiž muļķi un labi zina, kad draudētāji nebija nekādi psihie nenormālie bandīti. Domāju gan, ka to mēs visai drīz uzzināsim.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ivetao2007 10.10.2010. 21.41

Ietekmīgi ārzemju veikalnieki un amatpersonas daudzkārt Latviju definējušas par mafijas pārvaldītu valsti. Ja Drošibas padomes Jaundzekers melo, tad ko lai saka par citiem, kuri atbild par drošibu un kuriem ir vara. Paliek cerība, ka uzvarēs Dombrovska godīgums. Lai gan LTV komunistiskie komentētāji atklāt met rungas Dombrovska riteņos. Es neesmu aizmirsis kas bija kas un ko viņi tad darīja. Puķina lobētā “saskaņa”[ar ko?]LTV komentētājiem acīmredzami ir tuvāka sirdij vai makam…

+12
-2
Atbildēt

31

    martins_kibilds > ivetao2007 11.10.2010. 00.55

    Negribu celt vecas lietas un strīdēties, bet tagad vismaz ar Krieviju ir robežlīgums, kas nemaz nav tik nesvarīgi. Bet varbūt kādam ir kādi argumenti par to, kāpēc par Abreni būtu tā jāietiepjas?
    Somi dabūja atteikties no daudz lielākām teritorijām.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 01.51

    …man gan ļoti gribētos ticēt, ka šovakar DF minētais ministru kabineta sastāvs ir tikai viens no iespējamajiem variantiem…būs!…oi,kā būs vēl izmaiņas!…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 17.59

    @dzeris49
    ar draudiga rakstura iszinjam pretinieks vares kompromisus pieregulet.
    cilveks kas no dzimshanas uz smalku izrunashanos un kompromisiem tendets sanjems draudigi rupju iszinju un shokets uzreiz atdos teritoriju.
    laikam izteicos nesaprotami, man ta gadas un kam negadas. tas ljoti draudigas iszinjas ir shi raksta tema un tu jau pats te 10.oct 23:14 refere uz to ta ka varu tev tikai piekrist, vel kadam viena tada iszinja un varam bez Latvijas Bankas naudas rezervem palikt:
    dzeris49: _Ir jau versija, ka draudēts ne tikai SVF, bet, arī dažām Latvijas tā laika augstām amatpersonām, kuras gan to neafišēja, taisni ar to izskaidrojami visi tie notikumi ap parexu, dīvaini lēmumi, un valstij tik neizdevīga pārņemšana._

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 02.48

    es nezinaju par Murnieces skandalu ar Jaundzheikaru, nupat Ivars man cita topika par to pastastija, te tas ir –
    Ivars: Šķiet, ka viņi plūcās pat publiski (Dombura raidījumā) laikā, kad narkomāna tētiņš bija iekšlietu ministrs (uz kura fona, ja kas, Mūrniece iekšlietu ministra amatā šķiet turpat vai Dieva dāvana) un runa bija par kaut kādu auto iepirkumu Iekšlietu Ministrijas vajadzībām no firmas, kas saistīta ar narkomāna tētiņa radiem. Mūrniece tad šo lietu cēla gaisā un diezgan kvalitatīvi pabraukāja pa narkomāna radītāju.
    TanteSidra: aaa, automashinu noma no bralja firmas, atceros atceros..
    kautka neatceros ka ta ir Murniece kas to ir izgaismojusi, ja tas ta, tad nopietns gabals tiem no mutes ir izrauts, OK, paldies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 02.50

    …bija tāds gadījums…un Dombura raidījumā…atceros ļoti labi!…
    …tas viss pat aizvilka līdz tiesu darbiem par cieņas un goda(?) aizskārumu…bet, šķiet, beidzās ar mierizlīgumu…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > ivetao2007 11.10.2010. 03.31

    Nevajag man piedēvēt to, ko neesmu teicis.
    Bet izņemot tādu lietu kā “pašcieņa” tev ir kādi citi argumenti? Atkārtošu, nekur neesmu teicis, ka pašcieņa nav svarīga. Tikai to, ka ir arī citas svarīgas lietas.
    Tātad – ir kādi citi argumenti vai nav?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > ivetao2007 11.10.2010. 06.15

    Nuja, Pabrikam beņķi vajag = Vienotības savējais. Priekš kam profesionāls un ļoti enerģisks Ronis Vienotībai, ja šis Ronis piespiež uz Latviju sataisīties Anderšam Borgam, zviedru finansu ministram, bet “Dombrovska biroja cilvēki” palūdza to švēdu palikt uz poda Zviedrijā, jo Dombrovskim Vienotība masveidā pie varas jāpievelk. Un, kad Vienotība vismaz Saeimā jau ievilkta, lai Ronis kā moris, kas savu padarījis, tinas, — Pabriks būs savējais, netraucēs Vienotības lokomotīvei vagonus ar siknaudu izdzīvošanai nenolikvidētos budžettērētāju birojos.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > ivetao2007 11.10.2010. 06.22

    Zane, nē! Mamma Vaira, Mežaparka estrādes māksliniece, mūs mācīja: MĒS ESAM STIPRI!” Protams, stipri un pietiekami bagāti, lai kaunētos būt skopi: visu, kas labs, kaimiņam. Paši? Gan jau kaut kā iztiksim.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > ivetao2007 11.10.2010. 08.10

    Cik ilgi var cepties un pārmest Pabrikam par to Abreni?
    Abrene sen Latvijai nepieder, kāds te nopietni domā, ka kāds Abrenes dēļ sāktu mainīt 2. pasaules kara robežas?
    Visas tās sarunas, cik Pabriks būs nepiemērots, ir dīvainas, Pabriks varēs sadarboties gan ar Austrumiem, gan ar Rietumiem, un vispār, diplomātija ir kompromisu māksla,un pragmatiska rīcība, nevis cietpauraina skriešana ar pieri sienā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > ivetao2007 11.10.2010. 14.32

    Par tām īsziņām nesapratu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 02.02

    …cik saprotu, tad arī Vairai Paeglei varētu būt tikai “mīkstais mandāts”…tāpat kā Mūrniecei…ko Tu saki par iespējamo Lindiņas jauno posteni NDK?…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 02.28

    hmm, es neteicu ka sliktaka par Jaundzheikaru… :)
    man nepatika kaa vinja varu izmanto.
    bet varbut es kljudos, tu esi starp tiem kas man patik un kam es varetu noticet.
    _”…pārāk daudz runā…un runā – pirms domā!…”_
    – un ari Pabriks ir tikai cilveks kas daudz runa pirms doma.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 18.42

    es domaju ka ari Ojaru Kalninju par Arlietu ministru noteikti nevajadzetu bidit. dikdienis kura sausais pienesums 10 Latvijas Instituta gados ir lidzvertigs tiesibsarga Romana Apsisha pienesumam.
    Dombrovskim padomus gan nedoshu, lai veido komandu pec saviem ieskatiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 01.54

    …Tante Sidra…
    …teikšu īsi – pigu!!!…mēs taču neesam no SVF!!!… :))
    …un uz Daugavpili arī lai necer…tur ARTs būs priekšā!!!.. :))

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 02.00

    zanE, vajadzes macet atteikties visparibas laba no cilshu domashanas ieraduma “tribal thinking”, ja savejais zem jautajuma ir janjem arpuse, un ir jau vel ari jums rezervistu solinjsh.
    man tagad ir viens favorits Imants Lieghis kas sevi ir darba paradijis, bet vinsh lai ari izskatas Universalais Saldats ar vinju nevares visus caurumus aizbazt, vinsh ir ljoti vajadzigs reformam Aizsardzibas Ministrija.
    tad jau Vaira Paegle butu piemerotaks Arlietu ministrs.
    es diemzhel galigi nezinu ka jus tur V pec uzvardiem pa partijam esiet sadaliti.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > ivetao2007 11.10.2010. 01.35

    Labi, pieņemsim, ieguvumi nav lieli, lai gan kvantitatīvi to izrēķināt grūti, tāpēc ari viegli noniecināt (proti, “sīkas lietas”). Bet kādi tad ir zaudējumi? Nu oficiāli mums nav teritorijas, kura mums nebija arī līdz šim (es domāju laiku kopš neatkarības atjaunošanas). Un ja paskatāmies reāli – cik lielas bija iespējas to atgūt? Tad jau drīzāk Somi varētu dabūt atpakaļ Karēliju nekā mēs Abreni.
    Es arī nezinu, kurš tad te bija sasapņojies par dižiem ieguvumiem. Manuprāt, tas bija pragmatisks solis, mazākais ļaunums / lielākais labums, ko varēja uz doto brīdi panākt. Jebkurai valstij, kas dzīvo kaimiņos Krievijai ar to ir jāmāk sadzīvot. Arī tie paši Somi regulāri dabū ņemties ar visādiem pārsteigumiem, gluži kā ar tādu karstu kartupeli. Robežlīguma noslēgšana atņēma Krieviem ieganstu īdēt par šo jautājumu, bet tas, protams, viņiem neliedz atrast kādas jaunas tēmas. Ja gribam no tā izvairīties, tad ir jāpārceļ valsts kaut kur citur.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 02.16

    oi, varbut tu jau zini ka man vinja nepatik, baidos ka ta nepavisam nav laba doma dot rokas vel specigaku varas mehanismu, virs jau laikam vel ari strada Droshibas Policija.
    bet varbut tu vari mani parliecinat ka es maldos.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 02.23

    …domā – viņa būtu sliktāka par Jaundžeikaru?….vai tad var būt vēl kas sliktāks par Jaundžeikaru?…nu, labi!…tas nav arguments!…ir jau lietas par ko Lindiņu nemīlēt…un viena no tām…pārāk daudz runā…un runā – pirms domā!…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 02.39

    …nu jau Tu mani iecel advokāta kārtā!… :))…nesaku, ka Linda ir balta un pūkaina,katrs esam ar savu uti…Tu saki – nepatīk, kā viņa varu izmanto…iespējams Tu zini ko vairāk…bet…es varu spriest tikai no tā, kas pieejams publiskā telpā…manī zināmu cieņu izraisa tas, kā viņa ar “uzplečotajām mēbelēm” tika galā…mums bija pierasts…visus ar baltiem cimdiem…tas, ka viņu necieš tādi kā mistiskas arodbiedrības vadītāji…vai tie paši ilggadīgie kadri…ir tikai loģiski no viņu skatupunkta….sievišķis brunčos komandē večus!…gandrīz vai goda aizskārums!… :))…tas, ka viņa bieži tāpēc tika nolikta pa sitienam…arī loģiski…bet viņa ir arī emocionāla sieviete…pati zini, kā reaģējam vienā vai otrā momentā…šobrīd mana vērtējuma +/- ir līdzsvarā…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 13.20

    @dzeris49
    _…Pabriks varēs sadarboties gan ar Austrumiem, gan ar Rietumiem, un vispār, diplomātija ir kompromisu māksla, pragmatiska rīcība.._
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    beidz, tu mani uzjautrinaji, bet nav man laika tagad te i-neta sedet.
    Pabriks stradas pa labi un pa kreisi un vinja kompromisus vares ar iszinjam pieregulet.
    par pragmatisko ricibu, – te viens jau, laikam Ivars karu piemineja, ka arlietu ministrs nedrikst to izraisit. nu Pabriks jau bija akurat tas kas Latviju bezmaz kara ierava ar Baltkrieviju, puta no mushas ziloni ta vieta lai vienkarshi atsauktu, nomainitu shai valstij nevelamu personu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 12.54

    Ivars, 11.oct 03:31
    _Nevajag man piedēvēt to, ko neesmu teicis…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    vai tas bija man? 11.oct 02:48 iekopets sarunas fragments no 11.oct 01:46 cita topika:
    http://www.ir.lv/2010/10/9/arodbiedriba-neieveletie-kandidati-nevar-but-ministri/viedokli/2

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 03.01

    tas bija sen, velak laikam vara vinju mazliet iemaitaja, bet tas jau nekas, Dombrovskis zina ko dara, taa es tiesham domaju, un ja maces vinju atgriezt pirmatneja stavokli tad viss bus labi :)
    OK, tagad es domaju ka Linda ir neslikts cilveks un tam amatam bus isti piemerota.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 01.21

    jaa, no “De Facto” uzzinaju ka tas nav joks bet varetu but patiesiba – Arlietu ministrs varetu but Pabriks.
    tad katru dienu par vinju dzirdesim, gheneres jaunas drosmigas idejas un netradicionalus risinajumus, valstij stroms nepartraukts garantets, ikvienam bus interesanti.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > ivetao2007 11.10.2010. 03.36

    Atvaino, bet visi tie teksti par Latgales utt. atdošanu un par “pēdu zemes” ir histērija. Ja šādā stilā kāds kārtotu arpolitiskus jautājumus, tad mēs jau reizes 50 šo pārdesmit gadu laikā būtu pakāsuši savu neatkarību, jo nāktos Krievijai pieteikt karu kā minimums.
    Bet ja mēs nolaižamies uz zemes, tad vai jūs man nepastāstītu, kādas reāli bija opcijas? Proti, kādā veidā Latvija varēja no Krievijas atgūt Abreni. Bet retoriku par “pēdu” zemes, esiet tik laipni, pataupiet mītiņiem. Es dotu priekšroku racionāliem argumentiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 04.13

    …Ivar…Tev tā šķiet histērija…citam tas nozīmē daudz, ko citu….Tu runāji par īdēšanu…saņēmi šajā sakarā arī atbildi…:))
    …mīļā miera labad tas ir noticis fakts…un šobrīd matus plēst…vairs jau nav jēgas!…pārāk viegli mēs risinām savai valstij nozīmīgus jautājumus, ja uz mums uzspiež lielvaras….un nesaki, ka pozitīvā iznākumā nebija ieinteresētas gan Krievija, gan ES….tas galvenokārt svarīgi bija tām…nekad nav tā, ka ir tikai viens risinājums….tikai…vai bija vēlēšanās meklēt citas iespējas?…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 04.38

    ….”Pēc Latvijas un Krievijas robežlīguma noslēgšanas atklājies, ka Krievijai ir nostiprinātas tiesības ne vien uz Abrenes apriņķi, bet arī atdota daļa no Alūksnes rajona Liepnas pagasta, gabaliņš no Pededzes pagasta un, iespējams, arī vēl citi Latvijas zemesgabali, raksta «Latvijas Avīze».”…
    …”Krievijas puse gan neesot ļāvusi ne centimetru no savas zemes piešķirt Latvijai, tāpēc Pededzes pagastā robeža ar Krieviju dažbrīd iezīmēta gar māju sliekšņiem – kā iznāc no mājas, tā ar vienu kāju jau esi Krievijā.”…

    …Ivar!…mēs taču esam dāsni, vai ne?…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 01.25

    …Ivar…
    -“…bet tagad vismaz ar Krieviju ir robežlīgums, kas nemaz nav tik nesvarīgi.”….

    …svarīgi ir ES, jo sakārtota tās ārējā robeža…kādus zelta kalnus, kurus solīja gan pašmāju politiķi, gan Krievijas puse…ir ieguvusi reāli Latvijas valsts?….ir sīkas lietas…bet, kas reāli ir mainījies?…ekonomiskās sadarbības līgumi birst kā no pārpilnības raga?…esam kļuvuši no ienaidnieka Nr. 1 par otro numuru?…retorika pieklusināta?…
    …tas, ka kāda valsts zaudējusi vairāk savas teritorijas, kā Latvija…nav arguments!….pat pēda savas zemes ir nozīmīga un svarīga!…esi aizmirsis, kas atklājās pēc robežlīguma noslēgšanas?…cik vēl Latvijas teritorijas it kā nejauši tika paķertas klāt…un uzdāvinātas Krievijai?…lūk, tas nav mazsvarīgi!…

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 01.49

    @zanE
    jaa, vajadzes atdot vinjiem Rigu un Latgali kamer nesak mums draudigas iszinjas uz mobiliem telefoniem sutit.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > ivetao2007 11.10.2010. 01.44

    …hops!…ir gan Tev spēcīgi argumenti – krieviem neļaut īdēt!…ko darīsim kā nākošo, lai krieviem nebūtu jāīd?…ieviesīsim otro valsts valodu?..piešķirsim pilsonību par skaistām acīm?…Daugavpili vai Latgali atdosim krieviem, jo tur tāds krievisks reģions?…galvenais – lai neīd?…ir taču kāda pašcieņa arī!!!…tās valstis, kurām nav noslēgti robežlīgumi ar Krieviju…tās no kartes būtu nodzēstas?…kaut kā ļoti negribēti tika meklēti citi varianti, lai savu zemi nepasniegtu, kā dāvanu uz paplātes….

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Edzs > ivetao2007 11.10.2010. 01.45

    @zanE, 11.oct 01:25
    _…pat pēda savas zemes ir nozīmīga un svarīga!…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    labak pateikt nav iespejams, piekritu visam teiktajam.
    ta tas ir pat valstim ar milzigu teritoriju.
    ezelju ausis kas dereja Kalvitim ar Pabriku, mums galigi nebija vajadzigas.
    Kalvitis labi zinaja kas bus vinjam par ko tachu shis tagad jau Vienotibas ministra kandidats izskatas vienkarshi no dzimshanas tendets uz saskanju ar apshaubamas jegas izligumiem.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > ivetao2007 10.10.2010. 22.57

    Ko gaidīt no komentētājiem, ja reiz Ārlietas atkal kārtos Pabriks, kurš par Abreni saņēmis tos pašus augstākos dzelzceļa tarifus uz Krieviju, augstāku gāzes cenu kā vecajām Eiropas valstīm un Igaunijai, kura joprojām nav atteikusies no savām teritorijām? Nav pat redzamu īslaicīgu ieguvumu. Tikai lētticīgie var gaidīt kaut ko vairāk par ēzeļa ausīm, pārējiem jāsaprot, ka notiks tālāka frontes iztaisnošana līdz Rīgas pilij, lai Lilita varētu pastāstīt draudzenēm, cik lepni uzņemta Kremlī:)

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu