Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Satversmes tiesa pasludināja par neatbilstošām Satversmei normas, kuras nosaka minimālo ienākumu slieksni un tā pārskatīšanas periodu. ST jau pirms trim gadiem garantētā minimālā ienākuma apmēru atzina par neatbilstošu Satversmei, bet nu arī mainītajās normās saskatīja trūkumus, un tās zaudēs spēku 2025. gada 1. janvārī. Labklājības ministrija informēja, ka sagatavos likuma grozījumus, lai izpildītu ST spriedumu.

Ap 300 skolu Latvijā otrdien saņēma draudu e-pastus. Vairākas skolas evakuētas, mācības pārtrauktas. Valsts policijā uzsvēra, ka pamata satraukumam nav, draudu līmenis esot zems.

Saeima apstiprināja bijušo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Sanitu Osipovu Augstākās tiesas tiesneses amatā. Pērn februārī Saeima noraidīja Osipovas kandidatūru, ko bija ieteikusi AT senatoru kopsapulce. NA un ZZS bija iebildumi pret viņas vadītās ST lēmumu, ka valsts aizsargā visas ģimenes.

Valsts drošības dienests aizturēja kādu Latvijas pilsoni taksistu aizdomās par spiegošanu Krievijas labā. Viņš regulāri nodevis organizācijai Baltijas antifašisti informāciju par personām un uzņēmumiem Latvijā, kas atbalsta Ukrainu un ir pret Krievijas agresiju. 17. augustā persona apcietināta. Vēl septiņiem piemērots aizdomās turētā statuss. Trīs no viņiem atrodas apcietinājumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu