Urbanovičs: Saakašvili ir noziedznieks • IR.lv

Urbanovičs: Saakašvili ir noziedznieks

61
Jānis Urbanovičs (SC). Autors: Lauris Vīksne, F64
Indra Sprance

Latvijai nepieklājas pamācīt Krieviju, uzskata SC premjerministra kandidāts

“Es uzskatu, ka [Gruzijas prezidents Mihails] Saakašvili ir noziedznieks un Gruzijas tauta viņu tiesās,” intervijā laikrakstam “Latvijas Avīze” savu viedokli pauž apvienības “Saskaņas centrs” (SC) premjerministra amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

Skaidrojot savu neapmierinātību ar Latvijas pozīciju Gruzijas kara jautājumā, Urbanovičs saka: “tTas, ka viņš [Saakašvili] pret savas valsts civiliedzīvotājiem virzīja tankus un ieročus, ir fakts, ko konstatējuši Eiropas Savienības, EDSO un ASV novērotāji (..). Es domāju, ka mūsu vara darīja nepareizi, nostājoties Gruzijas prezidenta pusē pēc visa tā, kas notika.”

Viņš norāda: “Pamācot Krieviju, izsakot savu negatīvo attieksmi, mēs neko nemainīsim, tikai sarežģīsim iespēju tirgoties ar šo valsti. Krievija pastāvīgi atrodas krustcelēs, un tas savā ziņā padara šo sabiedrību uzmanīgu, pat mazliet nervozu, neiecietīgu pret padomiem no malas. Mans viedoklis, ka Krievijas skolotāja loma mums šobrīd nav ekonomiski izdevīga.”

SC premjerministra amata kandidāts intervijā izvairās atklāt savu redzējumu par nākamās valdības aprisēm, vien norādot, ka “ir iespējama ļoti plaša koalīcija zem Latvijas uzdevumu karoga”. “Šī koalīcija un valdība varētu nostrādāt nākamos četrus gadus, lai varētu darbus plānot ne pa mēnešiem un dienām, bet garākam ciklam,” prognozē politiķis.

Komentāri (61)

mary75 31.08.2010. 11.31

Nu tas ir galīgākais murgs.
Saakašvili ir sarežģīta personība, bet, viņš ir Valstsvīrs un Reformators ar lielo burtu, tāpēc nekad netiks vērtēts viennozīmīgi.
Ja latviešiem Latvijā būtu izdevies panākt to, ko viņš izdarīja Gruzijā, un vēl tādos apstākļos, – mēs būtu priekšā ne tikai igauņiem.
Un nevieni novērotāji, arī EDSO komisija, nekad nav viennozīmīgi uzvēlusi vainu par kara sākumu Saakašvili, pie kam jāņem vērā, ka viņi ļoti baidijās aizvainot Krieviju, tāpēc daudz kas tur pateikts caur puķītēm, bet, Saakašvili bija vainīgs vienā lietā – ka noreaģēja uz Krievijas provokācijām taisni tā, kā gribēja Krievija.
Par šo jautājumu derēja palasīt Illarionova secinājumus ( bijušais Putina padomnieks).
Ar to Urbanovics nodemonstrēja pilnīgāko atbalstu Putina pozīcijai, tā ir vēl viena nagla viņa zārkā.

+31
0
Atbildēt

2

    liene.dz > mary75 31.08.2010. 12.03

    >> tā ir vēl viena nagla viņa zārkā.

    Nesaki vis. Ne viens vien latvietis šodien apšauba Gruzijas rīcību, un daudzi ir gatavi pat noticēt tam, ka Krievija rīkojās labi, pareizi un likumīgi. Diemžēl. Tie tad arī būs potenciālie SC vēlētāji.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    LR Aizsardzības mini > mary75 31.08.2010. 14.17

    Nez, palasi šo te un tad domā, kāpēc Saakašvili “atbildēja”: The Russian Armed Forces not only expelled invading Georgian troops from the separatist region South Ossetia, but they also entered Abkhazia and marched deep into Georgia proper over the course of the “five day war” in August 2008. The following report analyses Russia’s military preparations since spring 2008, an aspect hitherto almost unknown among politicians, the media and the public in Western Europe and North America. They included the shooting down of a Georgian drone by Russian fighter jets over Abkhazia, a massive increase of Russian “peacekeeping troops” along the Georgian-Abkhaz armistice line, the deployment of Russian railway troops to Abkhazia and the “Kavkaz 2008” military exercises. http://cria-online.org/7_10.html

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dro 31.08.2010. 11.17

Neviltots prieks, ka Urbanoviču Dievs nav apveltījis ar izcilu prātu.

+29
0
Atbildēt

1

    AUTOEXEC.BAT > dro 31.08.2010. 19.08

    Tas gan. Kā atver muti – tā kāda radikāla glupība … būtu labāk ēdis :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Iveta Ķelle 31.08.2010. 11.19

Nesaprotu, kāpēc gan viņam par šo vispār vajadzēja tagad ierunāties! :D Tak krievi jau tāpat par viņu balsos – nafig jābiedē prom tos palikušos naivos letiņus, kas vēl apsver iespēju par saskaņiešiem atdot balsi? :)

Katrā ziņā, man jau prieks, ka viņš tā… :)

+22
0
Atbildēt

5

    lienite-m > Iveta Ķelle 31.08.2010. 22.06

    Tāpēc ka LA viņam divreiz to paprasīja. Pats protams par to nerunātu, lai lieki nevienu nekaitināt!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > Iveta Ķelle 31.08.2010. 19.12

    to Andrew : Tu gribi teikt, ka Janka jūt – sūdi būs un tapēc mēģina no Kremļa Vovkas vismaz stipendiju izsist ? … Nebūtu slikti, ja tev izrādītos taisnība

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > Iveta Ķelle 31.08.2010. 11.42

    Toties tagad gruzīni nebalsos (un tīri solidaritātei arī armēņi). Viņus taču arī skaita pie krievvalodīgajiem…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dro > Iveta Ķelle 31.08.2010. 11.25

    Nesaprotu, kāpēc gan viņam par šo vispār vajadzēja tagad ierunāties!
    ____________________
    Ja cilvēkam sirds pilna, nav viegli novaldīties. Žurnalisti arī prot izmantot Urbanoviča vājības:)

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > Iveta Ķelle 31.08.2010. 11.56

    nu bet ja neputīs Putļera stabulē, tad jau naudu nedos..tādus kā Urbanovičs neinteresē fakti..viņiem svarīgi ir sēdēt vienalga kādā prezidija un bargu ģimi dzīt propagandu..bet ko var gribēt no padomju komunistu funkcionāra ..bet ar džīpu mīl pārvietoties, kaut kā tomēr nebrauc ar Ladu..

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu